1
1 point

Somliga får det ofta, andra mer sällan och en del inte alls. En orgasm brukar ofta jämföras med känslan av att komma in på toaletten – när man är riktigt, riktigt bajsnödig. Själv vet jag att ”Fråga Olle” fick den frågan – vad som är skönast – i sitt TV-program en gång, och inte ens han kunde svara på det. Här är i alla fall allt (o)viktigt du behöver veta om just orgasmer!

Ordet orgasm härstammar från grekiskan…

Många av våra ord kommer från det latinska eller grekiska språket, och just ”orgasm” härstammar likväl från grekiskan och betyder ungefär ”upphetsande” eller ”svällande”.

Lyckost er, kvinnor…

En genomsnittlig orgasm för en kvinna varar i cirka 20 sekunder. En orgasm hos män varar i genomsnitt bara mellan 3-10 sekunder.

Så lika – men samtidigt olika…

Män och kvinnors orgasmer känns ungefär likadana – samtidigt som de är helt annorlunda. En kvinnas orgasm kommer enkelt förklarat i ”vågor” medan män upplever ett enda stort klimax.

Gräfenberg-punkten…

G-punkten är en förkortning för Gräfenberg, som var den första man som skrev om ämnet under 1950-talet.

Orgasm och smärta kan sammankopplas…

Gillar du BDSM? Det kanske inte är så konstigt, för både orgasmer och smärta styrs av samma del av vår hjärna . Det förklarar också varför en del människor ser ut att ha ont när de får en orgasm. Likaså förklarar detta att smärtan kan avta om du får en orgasm eller fler.

Låt mer och nå högre klimax…

Hur du låter, eller om du gör några ljud över huvud taget, spelar en stor roll hur resultatet av din orgasm blir. Om du exempelvis är en högljudd rackare under din orgasm kan det också resultera i ett högre klimax. Japp, äntligen en anledning till att väcka grannarna vid samlag!

Orgasm är bra för mycket…

Orgasmer är även nyttigt! Forskarstudier har påvisat att kontinuerligt få orgasm ökar ditt immunförsvar. Likaväl är det bra för hjärtat, minskar chansen för cancer och män får mindre sannolikt prostatacancer.

Bli gravid och upplev en ännu högre klimax…

Det är vetenskapligt bevisat att majoriteten av kvinnor upplever ett ännu större klimax när de får orgasmer under graviditeten.

Så kan man se om någon fejkar en orgasm…

Misstänker du att din partner fejkar sina orgasmer? Förutom att andningen och ens hjärtfrekvenser ökar efter en orgasm kommer också pupillerna att vidgas. Dags att tända upp i sängkammaren och stirra din partner i ögonen!

Utför yoga och få orgasm…!

En hel drös av professionella utövare av yoga har hävdat att de fått orgasm – av att bara utföra vissa yogarörelser, även känt som ”yogasm”. Experter i ämnet styrker också deras påstående med att det är fullt möjligt. Likaså har en hel del kvinnor fått orgasm under barnafödande. Mindre sexigt, kanske.


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
1
win