1
1 point

Aktiebolaget Tetra Pak är ett familjeägt, ursprungligen svenskt företag, grundat 1951 som tillverkar maskiner och material för engångsemballage för mjölk, juice och andra flytande livsmedel. Företaget har fått sitt namn efter en tetraederformad mjölkförpackning. Idag satsar Tetra Pak stort på att bli så miljövänliga som möjligt, och det går minst sagt vägen för dem! Här är tio fakta som du bör känna till om en av Sveriges stolthet!

Över 20 000 anställda…

Med sina 114 kontor och 23 fabriker världen över har organisationen över 23 500 anställda!

Och det säljs nästan världen över…

Tetra Paks förpackningar säljs i skrivande stund i fler än 170 länder.

Blir alltmer miljövänligare…

Genom att använda bland annat biobaserat material från sockerrör kunde Tetra Pak nyligen lansera sin första helt växtbaserade förpackningTetra Rex Bio-based.

Så mycket produceras dagligen…

490 000 000 förpackningar produceras – varje dag! År 2014 sålde Tetra Paks kunder livsmedelsprodukter i över 179 miljarder av sina förpackningar till konsumenter världen över.

Det tackar vi för…

Mjölk är ett livsmedel fullpackat med vitaminer, mineraler, kalcium och andra näringsämnen som hjälper barn att växa och utvecklas. Tack vare Tetra Pak kan mjölk dagligen distribueras till över 67 000 000 skolbarn världen över.

Gigantiska fabriker…

I skrivande stund har Tetra Pak exakt 8 875 förpackningsmaskiner i drift fördelade på sina 23 fabriker. Räkna ut i snitt hur många förpackningsmaskiner det är per fabrik så förstår du att deras fabriker också är ganska stora!

Arbetar ständigt för att utvecklas…

Tetra Pak har hela sex styck forsknings- och utvecklingscentra runt om i världen för att driva innovation inom förpackningsteknologi och livsmedelssäkerhet.

Så långt som till Saharaöknen…

Tack vare Tetra Paks aseptiska process- och förpackningslösningar kan livsmedel distribueras utan kylning eller konserveringsmedel. Detta ger hälsa och energi till miljarder människor – även så långt bort som längst in i Saharaöknen.

Har egna fabriker för maskinmontering…

Inte nog med att Tetra Pak hyser flera stora fabriker för produktion, de har även hela fem fabriker som är avsedda för just maskinmontering.

Och det är ett minst sagt lönsamt företag…

Tetra Paks nettoförsäljning år 2014 uppkom till hela 10 900 miljoner euro! Japp, lite mer än vad din rika granne tjänar!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win