10 fakta du antagligen inte visste om att duscha

Det finns de som duschar för lite, och det finns även de som duschar på tok för mycket. Vad är egentligen lagom? Finns det studier på hur ofta det rekommenderas att man duschar? 10fakta.se har självklart alla svar som du legat sömnlös om nätterna och undrat över! 01) I genomsnitt varar en dusch i 13 minuter. Men enligt studier önskar en majoritet att man hade haft tid över till att duscha i åtminstone fem minuter till.

02) 67% passar på att reflektera över livet och familjen när de duschar. Att dagdrömma och tänka på jobbet hör också till. Anledningen sägs vara att man känner sig avslappnad i duschen, vilket också har lett till att många uppfinningar har klurats ut just i duschen.

03) Hela 63% sjunger i duschen, en del lite tyst för sig själva i form av ett nynnande medan andra brer på för fulla muggar!

duscha3

04) Kvinnor är 16% mer benägna att fundera över familjefrågor och vardagliga sysslor när de duschar än vad män är.

05) 45% av kvinnorna säger att de retar sig mest i hushållet på att deras manliga motsvarigheter aldrig rengör duschen.

06) Sverige är det land som duschar sjunde mest av allihopa. De som duschar allra mest är mexikanerna.

07) Givetvis finns det ett världsrekord associerat till att duscha också. Den man som duschat längst i världen stod ut i hela 341 timmar. Han sov, åt och gjorde även sina behov i duschen. Snacka om att han lär sett ut som ett russin när han var färdig – bokstavligen talat! Inte nog med detta; ett annat världsrekord är att man har lyckats trycka in 152 människor som duschade i en och samma dusch. Mysigt.

duscha2

08) Cirka 70% av männen duschar dagligen, jämfört med kvinnor, där bara 57% tar en daglig dusch.

09) Enligt en studie urinerar nästan hälften av allihopa i duschen – hela 42%!

10) Forskare är alltmer överens om att man i snitt ska duscha 4,5 gånger i veckan, just för att inte huden ska torkas ut.

BONUS) Hela 38% av hushållets vattenförbrukning i en familj om två vuxna och två barn går åt till duschen, i snitt.

 

Läs även
toaletterfokus
10 fakta du antagligen inte visste om toaletter

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar