4
4 poäng

Alla gör vi det – en del flera gånger om dagen, andra några gånger i veckan. Trots att det är lite tabubelagt är det också något av det viktigaste som finns i nuläget att faktiskt prata öppet om – att bajsa. Än idag saknar en majoritet av invånare på vår planet en riktig toalett, och flera insjuknar eller dör på grund av bristen på toaletter eftersom det skapar en dålig miljö med sjukdomar. Med detta sagt bjuder vi på allt du behöver veta – om avföring!

Mänsklig avföring finns på månen…

Om du skulle ta dig en tripp till månen får du passa dig för att trampa i bajs. Det ligger nämligen kvar fyra påsar av avföring, som astronauten Neil Armstrong lämnade kvar från månresan.

Det hemska som ledde till åtminstone något positivt…

Forskare övervakade valarnas stressnivåer genom att analysera deras avföring och fann att deras stressnivå rasade omedelbart efter 9/11-attacken mot World Trade Center. Det visade sig senare att det berodde på att all flygtrafik hade stoppats, vilket lugnade oceanerna av det lågfrekventa buller som valar annars använder för att kommunicera. Något ont för alltid något gott med sig.

Så borde alla bajsa…

Sengångare bajsar bara en gång i veckan, och kramar samtidigt ett träd när det trycker på. När detta väl sker kallas det för ”bajsdansen”.

Det som skulle ge tur gav istället otur…

Under andra världskriget körde tyska pansarvagnar över högar med kamelbajs – detta skulle ge tur. De allierade planterade därför minor i kamelbajset. Efter detta valde tyska pansarvagnar att endast köra över kamelbajshögar som redan var överkörda sedan tidigare, men då lärde sig de allierade att de kunde plantera minor i högar av avföringar som bara såg överkörda ut. Många miste livet tack vare att de ville köra över kamelbajs.

Hård i magen? Lukta på en bok…

Lukten av böcker gör att vissa människor behöver gå på toaletten och utföra nummer två. Detta kallas för Mariko Aoki-fenomenet och är uppkallat efter just Mariko Aoki, som var den första kvinnaJapan att publicera en officiell artikel om fenomenet, som på senare år har visat sig helt sant, enligt forskare.

Det nya inom forskning: transplantera bajs…

Läkare har transplanterat avföring från friska människors magar till personer med vissa former av sjukdomar, och det kanske mest imponerande är att det har fungerat i 91-98% av fallen (siffrorna går isär beroende på vem man frågar), och de med sjukdomar har tillfrisknat.

Du bajsar i alla fall inte mer än en panda…

Pandor kan bajsa i upp till 22 kg (!) per dag. Svårt att tro att även de mest söta djuren bajsar, va?

31 års fängelse för att kasta bajs på juryn…

Under år 2009 ställdes en man inför rätta i San Diego, USA, och smög in en påse med bajs i rättssalen. Han smetade ut avföring på sin advokat och kastade sedan resten av avföringen på juryn. Han åtalades för två fall av ”misshandel med bajs” och fick 31 års fängelse. Man kan undra om det var värt det.

Det var nog detta som fick henne på fall…

Den spanska surrealistiska konstnären Salvador Dalí (på bilden nedanför) smörjde in sig själv med getavföring innan han skulle träffa sin framtida fru för första gången.

Snacka om prank…

Skådespelaren George Clooney städade en gång hans rumskamrats kattlåda under en fyradagarsperiod. Därefter sket herr Clooney i den själv, vilket gjorde att rumskompisen trodde att det var från hans förstoppade katt. Humor verkar George Clooney åtminstone ha!

Nya höjder av miljötänk…

Indien finns det ett företag som gör pappersprodukter av elefantbajs. Miljötänk när det är som bäst!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

4
4 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
2
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win