10 fakta du antagligen inte visste om Minecraft

Markus Perssons namn känner i princip alla till sedan Microsoft köpte upp hans företag, Mojang, som stor för utvecklandet av det kolossalt populära spelet Minecraft. Inte nog med att det tilltalar den yngre målgruppen, utan även vuxna – likt Lego. Här följer tio fakta som du bör känna till om ett av världens för tillfället mest spelade spel.

01) Den första spelbara versionen av spelet tog bara sex dagar att utveckla. Alpha-versionen, som snabbt lanserades, skiljer sig dock oerhört från slutversionen vi spelar idag, och hela två år tog det för Markus Persson att få spelet färdigt när han den 18 november 2011 lanserade den första färdiga versionen.

02) En del väljer att spela utan monster, andra med. Men sanningen är den att monstrens ursprung egentligen blev till på grund av ett kodfel. Markus tanke var egentligen att skapa en gris, men råkade blanda ihop bredd med längd, vilket resulterade i ett stående monster istället.

03) Rasen Endermans (se bild nedan) språk kan tyckas vara totalt oförståeligt, men prova att spela vad de säger baklänges istället. Det är nämligen helt vanlig engelska, och ord som används är bland annat ”What’s up?”, ”Here”, ”Forever”, ”This way” och så vidare.

minecraft1

04) Minecraft har faktiskt också blivit ett skolämne i en svensk skola. Lärarens motivation är att 13-åringarna får lära sig allt från infrastruktur och stadsplanering till hur man planerar framtiden och miljöfrågor. Kul! Kanske fler skolor snart nappar på idén?

05) Enligt en studie gjord av skolan Anneberg har hela en tredjedel av spelarna börjat spela Minecraft tack vare någon kompis som har rekommenderat det, alternativt sett klipp från spelet på Youtube.

06) Markus Perssons spelkaraktär är den enda karaktären i spelet som släpper ifrån sig ett äpple varje gång han dör.

07) Vid det här laget vet nog i princip alla att Markus Persson sålde spelstudion och alla dess rättigheter för spelet till Microsoft för 2,5 miljarder dollar. Men visste du att allt började med hjälp av ett Twitter-meddelande i juni 2014? I meddelandet ska Markus ha fiskat efter någon som ville köpa aktierna i bolaget Mojang. Att han fick napp är nog det minsta man kan säga.

minecraft2

08) Vad många inte vet är att det faktiskt är enklare att fånga fisk när det regnar i spelet. Du kan också fiska under vattnet.

09) Om du bär en pumpa på huvudet med din spelkaraktär kan inte Enderman se dig. Men du får leta noga, för pumpor är svårare att hitta än diamanter.

10) Oddsen på att det ska stå ”Mineceraft” istället för ”Minecraft” i huvudmenyn är 1/10 000. Men ja, det händer.

 

Läs även
thesimsfokus1
10 fakta du antagligen inte visste om The Sims

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar