10 fakta du antagligen inte visste om Netflix

”Ska vi gå hem och titta på Netflix?”, var ingenting man hörde för tjugo år sedan, men begreppet har blivit så välkänt att alla vet vad det betyder – oavsett generation. Idag är företaget börsnoterat och är utan tvekan världens största streamingtjänst av filmer och TV-serier. Med stor sannolikhet har även du ett betalkonto av Netflix, som du flitigt använder. Därför tänkte vi bjuda på lite siffror och statistik, just för att du ska få ett större begrepp om hur stort det faktiskt är!01) Den nordiska versionen av Netflix erbjuder bara video on demand till en fast månadskostnad, men i bland annat USA kan du också prenumerera på filmer via postorder, som du sedan skickar tillbaka när du har sett färdigt.

02) Netflix är tillgängligt i samtliga europeiska länder – förutom Ukraina.

03) Hela 81 000 000 betalande prenumeranter har företaget världen över. Månadskostnaden varierar från land till land, men du kan ju räkna mellan tummen och pekfingret ungefär hur mycket det bringar i inkomst varje månad för företaget.

netflix1

04) Hela 58% av alla betalande prenumeranter är bosatta i USA – resterande 42% är bosatta i övriga världen. Det betyder alltså att hela 36% av de amerikanska bostäderna är betalande prenumeranter.

05) I fjol tittade alla tillsammans på 42,5 miljarder timmar av film, serier, dokumentärer och övrigt som finns i utbudet. Varje dag tittas cirka 100 000 000 timmar av samtliga prenumeranter.

06) I snitt tittar varje användare cirka 1,8 timmar dagligen på Netflix.

07) Hela 29% av de kanadensiska prenumeranterna har ändrat i sina inställningar för att istället kunna komma åt det amerikanska utbudet – som är cirka sex gånger större.

netflix2

08) Hela 329 400 000 000 GB av streamad data trycktes ut från samtliga servrar från Netflix under förra året.

09) Hela 5 500 000 amerikanska prenumeranter har ännu inte gått över till streamingtjänsten, utan använder sig fortfarande av postorderhyrning av DVD-filmer från Netflix.

10) Netflix betalade hela 100 000 000 dollar totalt för två säsonger av den populära serien House of Cards.

BONUS) Hela 78% av alla som streamar väljer TV:n som plattform för sitt tittande.

 

Läs även
spotifyfokus
10 fakta du antagligen inte visste om Spotify

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar