10 fakta du antagligen inte visste om Treo

”Huvudvärk kan komma plötsligt” – en slogan som du med all säkerhet känner igen. I Sverige knaprar vi extremt mycket huvudvärkstabletter, och en av de populäraste, och kanske också mest kontroversiella – är just Treo. Här är tio punkter du bör ta del av för att bli lite mer insatt gällande huvudvärkstabletten!

01Skillnad på de receptfria och receptbelagda varianterna…
Huvudvärkstabletten är ett receptfritt läkemedel och finns i de flesta matvarubutikerna. Men det finns även i en receptbelagd variant, Treo Comp, som ytterligare förstärker den smärtstillande verkan med hjälp av ämnet kodein.

02Treo och alkohol…
Treo i kombination med alkohol kan öka risken avsevärt för blödning i mag-tarmkanalen. Likaså kan det leda till blödande magsår om du sedan tidigare har en tendens till magsår – eller redan lider av magsår.

03Påverkar troligtvis inte barn som ammas…
Gravida kvinnor
ska inte använda Treo under de tre sista månaderna av graviditeten. Intag av huvudvärkstabletten ska undvikas av kvinnor som planerar graviditet eller är gravida. Behandling under någon del av graviditeten skall endast ske efter läkares ordinationAcetylsalicylsyra och koffein passerar över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas.

04

Använd aldrig vid saltfattig kost…
Tabletterna innehåller cirka 12 mmol natrium per dos. De som ordinerats saltfattig kost ska därför aldrig använda sig utav den här typen av värktabletter.

05Aldrig till barn under 18 år…
Barn och ungdomar som är yngre än 18 år bör inte använda acetylsalicylsyra mot feber utan att först ha rådgjort med en läkare. Det finns en risk för att barnet kan få något som kallas för Reyes syndrom. Det är en ovanlig sjukdom som bland annat kan leda till allvarlig hjärnskada.

Fortsätt läsningen på nästa sida >>Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar