Välj en sida

Att öl är älskat i världens alla hörn är väl kanske ingen nyhet direkt. Men att man drack det för redan 4 000 år sedan kanske du inte visste? Det äldsta funna ölreceptet är nämligen cirka 4 000 år gammalt. Här följer tio fakta som du måste känna till om pubens favorit.

Inte bara av ondo…

Att förespråka för öldrickande är inget vi sysslar med, men det är faktiskt bevisat att öl (i måttliga mängder, så klart) kan förminska risken för hjärtsjukdomar och kognitiva försämringar. Skål på det!

Visst finns det öl-fobier också…

Cenosillicafobi” är rädslan för ett tomt ölglas. Japp, det finns alltså en fobi mot tomma ölglas.

Hur många hade du klarat…?

Världens starkaste öl, ”Snake Venom”, har hela 67,5% i alkoholhalt!

Betalar hemlösa öl och tobak för att städa…

I Amsterdam betalar man alkoholister i öl, tobak och en lite mindre summa pengar för att hålla gatorna rena och få dem till att hjälpa till och arbeta i samhället.

Blev klassad som alkoholhaltig dryck först 2013…

Öl ansågs inte som en alkoholhaltig dryck i Ryssland förrän år 2013. Bara i Ryssland, eller hur är det man brukar säga?

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

Hamburgare må vara en av de mest sålda färdiga maträtterna i världen, där bland annat McDonalds, Burger King och Max med flera figurerar som givna leverantörer. Men inget går väl hem mer än en hemmagjord hamburgare med grönsaker, mängdvis med ost och ett eget tillagat...

10 fakta du antagligen inte visste om Illuminati

10 fakta du antagligen inte visste om Illuminati

Illuminati - som på latin betyder "de upplysta" - är en samlingsbeteckning för de sammanslutningar från 1500–1700-talen som berömde sig av en högre insikt i det gudomliga. Kanske mest känd är självaste Illuminatiorden, som grundades 1 maj 1776 av Adam Weishaupt, en...