Begreppet fattigdom kan vara absolut eller relativt, men med växande klyftor blir den mer och mer absolut än vad den tidigare har varit. Trots oroligheter kring pengar är det många utvecklingsländer som går mot rätt håll och optimismen om en mer jämställd värld håller fortfarande i sig. Men tills dess lär vi få leva med fattigdom här i världen, och lyckligtvis är vi väldigt lyckligt lottade här i Sverige. Här följer tio fakta som du antagligen inte visste om fattigdom.

Barn mest drabbade…

Cirka 20 000 barn dör dagligen på grund av fattigdom. I de flesta fall handlar de om bristen på tillgång till rent vatten.

Över en miljard ständigt hungriga…

Mer än en miljard människor går och lägger sig hungriga ikväll. Med tanke på att vi i skrivande stund bara är 7,7 miljarder människor är det en ganska stor procentsats.

90 kronor om dagen…

Sverige klassas som ett rikt land, vilket vi bör vara mer än tacksamma för. Men visste du att 80% av världens invånare lever på mindre än 90 kronor om dagen.

Enorma klyftor…

Om du tjänar mer än 190 000 kronor om året tillhör du en av de 4% som tjänar bäst på vår planet.

Fortfarande utbredd fattigdom i Kina…

Trots att Kina ständigt utvecklas och kommit en bra bit på vägen lever fortfarande en stor grupp fattigt i landet. Nära 100 000 000 kineser lever på mindre än 8 kr om dagen.

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...