Välj en sida

Du använder dem varje dag, medvetet eller inte. Du tar dig från punkt A till punkt B med dem, utan att tänka på hur mycket de dagligen utsätts för. Här är allt viktigt som du behöver veta om just dina fötter! För en fotmassör är det här kanske rena rama pornografin!

Tårna tar mycket stryk…

När man går och hälen lyfter från marken tvingar man tårna varje gång att bära hälften av din kroppsvikt.

Fötter är inte symmetriska…

Det är ytterst ovanligt att bägge ens fötter är lika stora. Oftast brukar den ena vara lite större än den andra.

Undrar du varför skorna luktar äckligt…?

Ett par fötter innehåller cirka 250 000 svettkörtlar. Inte undra på att din kamrats fötter luktar pyton!

Fötterna är som Stålmannen…

Under en genomsnittlig dag av promenader, kan de totala krafterna som fötterna har utsatts för vara totalt hundratals ton, vilket motsvarar ett genomsnitt en fullastad lastbil med cement.

Problem med fötter är vanligt…

Cirka 75% av alla svenskar kommer vid något tillfälle under sin livstid att erfara någon form av problem med sina fötter. Allt från svamp till stukningar.

10 fakta du antagligen inte visste om människan

10 fakta du antagligen inte visste om människan

Människan - eller Homo sapiens, som betyder den "visa människan på latin - är ett däggdjur av släktet Homo. Människan tillhör familjen hominider och som i sin tur tillhör ordningen primater. Alla nu levande människor tillhör underarten Homo sapiens sapiens. Men det...

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

10 fakta du antagligen inte visste om reumatism

Reumatism är ett tillstånd i lederna och bindväven som är förknippat med smärta och funktionsnedsättning. Med tiden har forskning delat upp reumatism i cirka 200 olika sjukdomar. I början av 1900-talet visade sig reumatisk feber bero på bakterier (Hemolytiska...