1
1 poäng

Hon må vara en av de mest populära kvinnliga artister någonsin, men är det inte dags att du läser på lite mer om Adele, förutom vetskapen om att hon sjöng ”Skyfall” och skriver låtar som speglar sitt eget liv? Här är tio fakta som du förmodligen inte visste om den populära sångerskan!

Så heter Adele egentligen…

Ja, hennes riktiga namn är faktiskt Adele. De flesta tror att det är ett artistnamn, men hennes fullständiga namn är Adele Laurie Blue Adkins.

Slutade röka efter skäll från sin läkare…

Under 2011 genomförde Adele ett kirurgiskt ingrepp i halsen, och hennes läkare skällde ut henne för hennes rökvanor. År 2015 slutade hon att röka helt och medgav att hon var säker på att det skulle ha blivit hennes död så småningom.

Fick beundrarbrev från Storbritanniens tidigare premiärminister…

Hennes fans finns i alla former, storlekar och yrken – hon fick beundrarbrev från tidigare premiärministern av StorbritannienGordon Brown. Han skrev till henne under Storbritanniens ekonomiska recession och berömde henne för att hålla människors tro uppe.

21” låg på topp lääänge…

Adeles album, titulerad kort och gott ”21”, låg på den brittiska topplistan i hela 23 veckor i streck (!).

Hör inte alls till ovanligheten att hon skriver låtar på fyllan…

Adele har själv påstått att hennes bästa verk inte komponeras ihop under lugn och tystnad, utan tvärtom. Hennes största hits har komponerats ihop i samband med ett par glas vin – eller en riktig tokfylla!

Spice Girls har länge varit ett av hennes favoriter…

Som ung flicka var hennes favoritband Spice Girls. Hon har även sagt i en intervju tidigare att Etta James och Dusty Springfield har haft ett stort inflytande på hennes musik.

Och hon älskar te…!

Precis som majoriteten av britter älskar även hon te. Och helst av allt ser hon att det ligger två sockerbitar i sin tekopp! För man är väl ingen äkta britt om man inte dricker te, va?

Adele upptäcktes först på Myspace..

Många artister har skapat sin framgång via Youtube, men Adele går emot strömmen! Hon upptäcktes nämligen via det sociala nätverket – och idag nedlagda – MySpace, då hennes väninna lade upp videos av henne när hon sjöng.

2016 var ett riktigt guldår för artisten…

År 2016 hade hon hela tio Grammy-vinster och hela tre rekord i Guinness Rekordbok. Inte så illa pinkat, va?

Räds för att bli ”för smal”…

Ett av hennes mål i livet är att aldrig bli ”för smal”. Hon har sagt att hon anser att musik är skapat för öronen – inte för synens skull.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win