1
1 point

I sommarvärmen finns det få saker som kan mäta sig med njutningen av en svalkande glass. En symfoni av smaker och konsistenser, glass är inte bara en förfriskning utan en kulinarisk resa. I denna artikel kommer vi utforska den utsökta världen av glass, från dess rika historia till de innovativa smaker som förtrollar våra smaklökar idag. Sätt dig bekvämt och låt oss utforska det ljuva universumet av glass tillsammans, med tio smaskiga fakta som du säkert inte kände till sedan tidigare!

Därför hittar du stora skivor frukt eller choklad i Ben & Jerrys glassar…

Ben Cohen, en av grundarna bakom Ben & Jerry’s-glassen, har inget luktsinne och i princip inget smaksinne heller. Anledningen till att deras glass har en karakteristiskt grund för att kompensera sin brist på smak, är det stora skivor av frukt, choklad eller annat gott.

Glasskriget som spårade ut…

Glassbilsförare i den skotska staden Glasgow under 80-talet sålde narkotika från sina glassbilar, sköt på varandra, och begick mordbränder i staden i det så kallade ”glasskriget”.

Alla barn vill väl ha en egen glassbil…?

Skådespelaren Rupert Grints största ambition var att köpa en glassbil, och han köpte således en glassbil med de pengar han tjänade från Harry Potter-filmerna.

Så det är där man skulle ha jobbat…?

Samtliga anställda på glassföretaget Ben & Jerry’s får ta med sig tre paket med glass hem – varje dag!

Det hade jag nog också gjort…

Och apropå Ben & Jerry’s; den officiella glassmakaren av Dreyer’s Ice CreamJohn Harrison, har försäkrat sin tunga för en miljon dollar. Kanske har han en av världens mest värdefulla tungor?

Därför använder provsmakare guldskedar…

Professionella glasstestare använder guldskedar för att kunna smaka produkten till hela 100% utan en liten andel av ”eftersmak” ska uppstå från typiska skedar.

Häagen-Dazs betyder… absolut ingenting…

Namnet för glassföretaget Häagen-Dazs är egentligen helt påhittat. Den judiska skaparen av glassen ville ha ett danskklingande namn för att hedra den danska behandling av judar under andra världskriget och började säga rappakaljanamn tills han hittade en som han tyckte om, och som lät ”danskt”.

Så vinner man uppenbarligen en kampanj…

Skådespelaren Clint Eastwood körde en kampanj för att bli borgmästare i staden Carmel i Kalifornien, en kampanj mot en förordning som förbjuder försäljning av glass – och vann!

Neeej då, inga fördomar…

Amerikanska FBI skickade patruller under inspelningen av filmen Borat (2006) med Sacha Baron Cohen, just på grund av att de fick in rapporter av att en man från Mellanöstern körde en glassbil. Inga fördomar där inte.

Så stoppar man ett upplopp…

Under ett upplopp på Nordirland upplöstes allt när en polis spelade höga toner från en glassbil. Med andra ord verkar det som att glass är grunden till fred!


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 point

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win