Glass i stora lass! Nu i värmen kan man inte få nog av sötsakerna. Även om det nu till helgen bjuds på lite sämre väder så har säkert vardera svensk frysen invaderad av glass och goda ting. Här är allt du behöver veta om just glass!

Därför hittar du stora skivor frukt eller choklad i Ben & Jerrys glassar…

Ben Cohen, en av grundarna bakom Ben & Jerry-glassen, har inget luktsinne och i princip inget smaksinne heller. Anledningen till att deras glass har en karakteristiskt grund för att kompensera sin brist på smak, är det stora skivor av frukt, choklad eller annat.

Glasskriget som spårade ut…

Glasslastbilsförare i Glasgow under 80-talet sålde narkotika från sina glassbilar, sköt på varandra, och begick mordbränder i staden i de så kallade ”glasskrigen”.

Alla barn vill väl ha en egen glassbil…?

Skådespelaren Rupert Grints största ambition var att köpa en glassbil, och han köpte således en glassbil med de pengar han tjänade från Harry Potter-filmerna.

Så det är där man skulle ha jobbat…?

Samtliga anställda på Ben & Jerrys får ta med sig tre paket med glass – varje dag!

Det hade jag nog också gjort…

Den officiella glassmakaren av Dreyer’s Ice Cream, John Harrison, har försäkrat sin tunga för en miljon dollar.

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

10 fakta du antagligen inte visste om kakor

Finns det någon som inte älskar kakor, egentligen? Förr hörde det till det formella att baka sju sorters kakor om man skulle bjuda hem något - lyckligtvis har detta förändrats, och idag är det i princip lika billigt att köpa kakor i butiken som det är att baka hemma...

10 fakta du antagligen inte visste om curry

10 fakta du antagligen inte visste om curry

Curry betyder egentligen "kryddad sås", men i Sverige menar man med curry istället vanligen en kryddblandning som alltid måste innehålla gurkmeja, som ger curryn den karaktäristiska orangegula färgen. Kryddblandningar av motsvarande sort kallas på den indiska...