Idag flyger vi som aldrig förr, det har blivit mycket billigare att flyga tack vare dem nya bränslesnåla flygplanen som många lågpris-bolag använder sig utav idag. Antalet flygresor har ökat dramatiskt dem senaste åren. Men vad vet du om alla flygbolag? Här kommer tio fakta du antagligen inte visste om flygbolag!

Flygtransporter med snabbmat…

McDonald´s är etablerade i de flesta länder världen över – men inte i världens mest stängda land: NordkoreaVarje dag så anländer det flygplan till Nordkorea med McDonald’s-mat från Kina.

Ensamma män fick inte sitta jämte barn…

Enstaka flygbolag tillåter inte sina manliga passagerare att sitta jämte ensamresande barn. British Airways blev stämda på grund av denna policy som de hade innan den upphävdes i augusti år 2010.

Vägrade sluta sjunga…

Ett plan som flög mellan Los AngelesNew York år 2013 fick nödlanda i Kansas City för att släppa av en passagerare som vägrade sluta sjunga ”I will always love you” av Whitney Houston.

Därför kan maten smaka illa på flygplanet…

Tester gjorda av tyska forskare har visat att människan känner upp till 30% mindre smak av sälta och sötma när vi flyger på grund av den torra luften i flygkabinen.

Reste för 21 miljoner dollar…

Steve Rothstein är mannen som flög för mycket, i alla fall enligt American Airlines. 1987 så köpte han nämligen ett så kallat ”AAirpass” för 250 000 dollar, denna exklusiva biljett gav han fria resor i första klass hos American Airlines livet ut, trodde han. AAirpass visade sig dock bli en stor skandal för företaget, Steve reste nämligen över 10 000 gånger innan de tog hans biljett ifrån honom år 2008. Hans totala resekostnader uppgick då till ungefär 21 miljoner dollar.

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

10 fakta du antagligen inte visste om företagslån

Borta är den tid då endast stora företag med reviderade bokslut och en omsättning på flera miljoner kunde få ett företagslån hos banken. Idag finns en uppsjö av mindre långivare som erbjuder företagslån speciellt anpassade för småföretag. Jämför företagslån på...

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...