Swaziland svårt drabbade…

En ung swaziflicka riskerar att dö av AIDS eller HIV till cirka 80%. I Swaziland är dessutom chansen för en 15-årig pojke att leva till 50 år endast 28%. För en flicka är det bara 22%. Innan HIV och AIDS var det 92% respektive 97%.

20% vet inte om att de bär på infektionen…

Bara i USA har cirka 1 100 000 människor diagnostiserats med HIV/AIDS. Dessutom är cirka 20% av de som lever med viruset i landet omedvetna om det. Var 9,5:e minut infekteras någon amerikanare av HIV.

Över 600 000 dödsfall hittills – bara i USA…

Sedan HIV/AIDS fick sitt utbrott har cirka 619 000 amerikanare dött. En majoritet av de som har dött av viruset i landet har varit homo- eller bisexuella.

Sexualundervisning har varit till stor hjälp…

Man kan kanske tro att forskningen för HIV och AIDS inte leder någonstans, men det finns klara siffror på att den gör det. År 2011 drabbades nämligen cirka 700 000 färre människor av viruset än vad som gjordes år 2001. Detta tack vare forskning, information och sexualundervisningar.

Kan dödas med hjälp av hög värme

Experiment har visat att HIV-viruset kan dödas om blodet värms upp i 60° C. Däremot är det lite svårt att värma upp en levande människas blod i så höga temperaturer – för då kommer han eller hon inte att vara levande länge till.

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

10 fakta du antagligen inte visste om piloter

Antingen så gillar man att flyga, eller så gillar man det inte. Åsikterna går isär väldigt, och forskare tror att detta beror på att man inte har någon kontroll när man är i luften. Men de som faktiskt har kontroll över flygplanet – piloterna – bör inte vara...

10 fakta du antagligen inte visste om polio

10 fakta du antagligen inte visste om polio

Polio orsakas av ett virus som till en början infekterar människors övre luftvägar och stannar i tarmkanalen. För vissa infekterade sprider sig sedan viruset och infekterar ryggmärgens grå substans och kan då orsaka förlamning. Viruset är mycket smittsamt och därför...