Idag använder sig i princip alla utav någon form av sexleksak – förutom mina föräldrar, som förhoppningsvis inte ens vet vad det är för något. Främsta målgruppen är kvinnor, men fler och fler produkter har under de tio senaste åren även riktat in sig huvudsakligen till män. Med största sannolikhet har du säkert också döpt dig en vibrator, som du gömt i din byrålåda under en bok. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bara måste veta om just sexleksaker!

Världens äldsta dildo var av sten…

Den äldsta dildon som hittills har hittats av arkeologer dateras 30 000 år tillbaka och blev funnen i en tysk grotta. Vad annars? Dildon var utformad som en penis av sten. Uppenbarligen hade kvinnor (eller män?) behov även för 30 000 år sedan.

Världens första vibrator snart 300 år gammal…

Den första vibratorn – The Tremoussoir – uppfanns i Frankrike redan år 1734 (!). Givetvis var den vid denna tidpunkt dock inte elektriskt driven. På bilden nedanför ser du överst världens första vibrator, jämfört med en vibrator från dagens samhälle.

Elektriska vibratorn uppfanns av misstag…

Men på tal om elektriskt drivna vibratorer. Den första eldrivna vibratorn uppfanns mer eller mindre av misstag, av Dr. Joseph Mortimer Granville. Tanken var att den egentligen skulle användas som ett muskelavslappnande redskap. Det värsta utav allt var att den vägde över 18 kg och man behövde vara två för att använda den.

Vibratorn var från början ett läkeredskap…

Vibratorer användes ursprungligen bara av läkare för att bota ”hysteri” hos kvinnor. Symptom som ingår var bland annat ångest, sömnlöshet, irritabilitet, nervositet, erotiska fantasier, känslor av tyngd i nedre delen av buken och väta mellan benen. Men det var nog inte bättre före vibratorerna heller. För att bota ”hysteri” hos kvinnor innan vibratorerna fanns masserade man deras klitoris med vegetabilisk olja tills de fick orgasm.

Det gäller att vara diskret…

Den första vibratorn patenterades dock inte förrän år 1902, av Hamilton Beach. Detta var den femte elektriska uppfinningen som patenterades. De tidigare var en sågmaskin, tekokare, brödrost och bordsfläkt. Men för att vara diskreta marknadsförde de produkterna istället som ”personliga massörer”.

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

När det är "barnförbjudet" brukar det också oftast vara kul. Men när det är barnförbjudet och dessutom historiskt, då? Vi har samlat tio av de mest skruvade - och historiskt korrekta - fakta som är helt barnförbjudna! Och som dessutom kommer få dig att att plocka fram...