1
1 poäng

Idag använder sig i princip alla utav någon form av sexleksak – förutom mina föräldrar, som förhoppningsvis inte ens vet vad det är för något. Främsta målgruppen för sexleksaker är kvinnor, men fler och fler produkter har under de tio senaste åren även riktat in sig huvudsakligen till män. Med största sannolikhet har du säkert också köpt dig en vibrator, som du gömt i din byrålåda under en bok. Med detta sagt bjuder vi på tio fakta som du bara måste veta om just de lite mer tabubelagda leksakerna!

Världens äldsta dildo bestod av en sten…

Den äldsta dildon som hittills har hittats av arkeologer dateras 30 000 år tillbaka och blev funnen i en tysk grotta. Vart annars, liksom? Dildon var utformad som en penis av sten. Uppenbarligen hade kvinnor (eller män?) behov även för 30 000 år sedan.

Världens första vibrator snart 300 år gammal…

Den första vibratorn – The Tremoussoir – uppfanns i Frankrike redan år 1734 (!). Givetvis var den vid denna tidpunkt dock inte elektriskt driven. På bilden nedanför ser du överst världens första vibrator, jämfört med en vibrator från dagens samhälle.

Den elektriska vibratorn uppfanns av misstag…

Och på tal om elektriskt drivna vibratorer; den första eldrivna vibratorn uppfanns mer eller mindre av misstag, av Dr. Joseph Mortimer Granville. Tanken var att den egentligen skulle användas som ett muskelavslappnande redskap. Det värsta utav allt var att den vägde över 18 kg och man behövde vara två för att manövrera den.

Vibratorn var från början ett redskap inom medicin…

Vibratorer användes ursprungligen bara av läkare för att bota ”hysteri” hos kvinnor. Symptom som ingår var bland annat ångest, sömnlöshet, irritabilitet, nervositet, erotiska fantasier, känslor av tyngd i nedre delen av buken och väta mellan benen. Men det var nog inte bättre före vibratorerna heller. För att bota ”hysteri” hos kvinnor innan vibratorerna fanns masserade man deras klitoris med vegetabilisk olja tills de fick orgasm.

Det gäller att vara diskret…

Den första vibratorn patenterades dock inte förrän år 1902, av Hamilton Beach. Detta var totalt den femte elektriska uppfinningen som patenterades. De tidigare var en sågmaskin, tekokare, brödrost och bordsfläkt. Men för att vara diskreta marknadsförde de produkterna istället som ”personliga massörer”.

Hårda regler i USA…

Sexleksaker är förbjudna i affärer i Alabama, USA, eftersom det ”det finns ingen grundläggande rättighet för en person att köpa en enhet för att producera orgasm”, enligt biträdande justitiekanslern år 1999. Likaså får du av någon konstig anledning inte heller äga fler än sex dildos i TexasUSA.

Och så vanliga är sexleksakerna…

Enligt studier har hela 52,5% av alla kvinnor över 18 år någon gång använt sig av en sexleksak. Åter igen; mina föräldrar har inte gjort det.

En bra ursäkt för att få behålla sin vibrator…

Enligt andra studier presterar kvinnor bättre i sängen och får hårdare orgasmer om de använder sig av vibratorer på en daglig basis.

Sexleksaker förbättrar också intimhälsan…

Andra studier, kanske inte så oväntade, har visat att kvinnor och män som använder sig utav sexleksaker tar bättre hand om sin vaginala och anala hälsa.

Kan ses som ett hot av vissa…

Enligt ytterligare en studie tror 37% av kvinnorna att deras älskare känner sig hotade av kvinnans sexleksaker. Män, som fick samma fråga, kände sig hotade av sin partners sexleksaker i 70% av fallen. Med andra ord är kvinnorna inte helt ute och cyklar i alla fall.

Införskaffa dig en dildo från Rammstein…

Penisavgjutningar som dildos finns av kända manliga porrstjärnor, som James Deen och Ron Jeremy med fler. Och ja, skulle du vilja ha en gangbang av gruppmedlemmarna i det tyska bandet Rammstein finns det möjlighet till det också – typ. Deras penisar finns nämligen avgjutna och säljs som dildos i flera butiker.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win