1
1 poäng

Det finns en hel uppsjö av sporter, och likaså finns det en ännu större uppsjö av regler att hålla sig till. Allt eftersom brukar regler prövas och ändras, men en sak är åtminstone ganska säker; det finns ett gäng fåniga och urdumma sportregler som är värda att nämna. Även om alla udda sportregler skulle kräva ofantligt många fler punkter än de här tio, så kan vi åtminstone bjuda på några av de mest bisarra! Håll tillgodo!

Slå inte mot huvudet – men sparka gärna…

I karatestilen Kyokushinkai, som grundades år 1957, tränar man med fullkontakt-regler, som kallas för knock-down. Det är dock inte tillåtet att slå din motståndare i huvudet. Däremot är det fullt accepterat att avge en spark i din motståndares huvud.

Avdrag om håret inte är perfekt…

En gymnast får avdrag på poängen ifall hennes hår inte är perfekt uppsatt. Det förklarar varför gymnasters hår alltid ser så plastigt ut.

Publiken kan styra vinnaren…

Under Formula E-race är bilarna helt elektriska. Men vad som kanske är mindre känt är att den bil som flest twittrar om får en extra boost, vilket resulterar i att bilen går lite snabbare än alla de andra under en kort period. Snacka om PR-byggd sport!

Våga inte ge din motståndare om tips i golf…

En golfare är inte tillåten att be sin motståndare om tips. Likaså måste du bära långbyxor och poloskjorta under internationella tävlingssammanhang.

Hårda bud för vattenpolospelare…

Vattenpolospelare som träder in på arenan med oknutna badmössor får inte deltaga i matchen. Oavsett om de skulle knyta den i efterhand.

Kvinnor måste involveras för att få poäng…

volleybollmatcher där lag är blandade med både kvinnor och män, måste en kvinna vidröra bollen efter varje serve för att laget ska få poäng. Den här regeln var med andra ord inte något som bara fanns i skolor – den finns även på riktigt.

Precis som i hockey för kvinnor…

lacrosse för kvinnor får ingen fysisk kroppskontakt ske mellan spelarna. Kan tyckas lustigt, då lacrosse i själva verket är en kontaktsport från början.

Anses osportsligt…

Att göra mål i en viktig fotbollsmatch kan leda till en total lycka! Ibland en helt okontrollerad lycka! Men visste du att om du firar ditt mål allt för mycket kan det resultera i ett gult kort. Att dessutom lägga sig ner vid motståndarens mållinje och putta in bollen med huvudet resulterar i ett rött kort, då det anses att man hånar motståndaren.

Borde kanske införas i fler sporter…

Basebollspelare får inte integrera med någon från motståndarlaget under några omständigheter när de har sina spelaruniformer på sig.

Checking i damhockey strikt förbjudet…

damhockey är det inte tillåtet med checking. Uppenbarligen är det någon som inte gillar kontakt i damsporter. Men vad vore sport utan några udda sportregler?


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win