Underkläder är kläder som främst är skapade för att bäras under andra kläder, oftast närmast kroppen. De kan fungera som ett skydd för de andra kläderna från kroppsvätskor, forma kroppen eller ge stöd åt vissa kroppsdelar. Men allt detta visste du så klart redan, så här följer istället tio fakta om underkläder som du kanske hade lite mindre koll på!

Endast 10% äger fler än 35 par underkläder

snitt äger en europeisk kvinna cirka 21 olika par av underkläder. Endast runt 10% äger 35 par underkläder eller fler. 

Världsrekord i underkläder…

Tio-åriga Jack Singer från Warwick, New York, hade 215 par av underkläder på sig samtidigt den 13 juni år 2010. Det vill säga att han bröt det tidigare rekordet på 200 par och därmed hamnade i Guinness Rekordbok. Vilken prestation!

Att bära g-string har enligt forskning betydelse…

Trendanalytiker har konstaterat att en kvinna som bär en g-sträng är en typisk kvinna som känner sig mer ohämmad och mer säker på att visa upp sin kroppSexuellt är hon mer villig att prova olika och kreativa saker.

Sex olika storlekar på BH:n under kvinnans livstid…

I genomsnitt lever en kvinna igenom sitt liv med sex olika storlekar på BH:n under sina utvecklingsperioder. De flesta BH:s bör också bytas ut var sjätte månad.

Lite otippat verkar kvinnorna ha störst byst i Storbritannien…

I genomsnitt säljs den största BH-storleken i Storbritannien, medan japanerna står för försäljningen av de i genomsnitt minsta storlekarna.

10 fakta du antagligen inte visste om kockar

10 fakta du antagligen inte visste om kockar

En kock, kocka eller kokerska är en person vars yrke är att självständigt laga mat. Den kock som leder ett restaurangkök kallas köksmästare, och en kvinnlig sådan kan ibland benämnas köksmästarinna. Under Covid 19-pandemin var det många kockar som blev arbetslösa i...

10 fakta du antagligen inte visste om Mensa

10 fakta du antagligen inte visste om Mensa

Mensa är en ideell förening för människor med hög IQ. Kravet för medlemskap i Mensa - förutom den obligatoriska medlemsavgift - är att vederbörande presterar ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat och övervakat...

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

Ordet kidnappning - även kallat människorov - kommer från engelskans kid "barn" och nap (variantform av nab) "stjäla", "norpa", "nappa". Straffrättsligt i Sverige rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller...