Ibland kan det vara svårt att tro att filmstjärnor är precis som du och jag, med likasinnade intressen och ett fullständigt normalt liv bakom Hollywood-glansen. Men just så är det ju, så klart. Nedan finner du 10 Hollywood-stjärnor som är helt galna i dator- och TV-spel – och en del namn kommer nog att chocka dig!

Henry Cavill…

Det kan vara svårt att tro att självaste SupermanHenry Cavill – är en spelnörd, men just så är fallet. Henry Cavill har gjort sig mest känd för sina rollar som Superman i The Man of Steel och spelar även Geralt of Rivia i TV-serien The Witcher. För ett par år sedan lade han ut ett klipp på sociala medier där han visar hur man bygger en gamingdator från grunden, och han förklarade där också att han lyckas få in en hel del speltimmar mellan filminspelningarna.

Matthew Perry…

Matthew Perry har onekligen gjort sig kändast för sin roll som Chandler Bing i TV-serien Vänner. Att han dessutom har lånat ut sin röst till karaktären Benny i spelet Fallout: New Vegas är heller ingen tillfällighet då Matthew är ett stort fan av Fallout-serien. När han gästade talkshowen Ellen berättade han att han spelade så mycket Fallout 3 att han fick uppsöka en läkare för karpaltunnelsyndrom. Till råga på allt fick Ellen Degeneres även ett exemplar av spelet, vilket kanske gjorde att spelstudion fick upp intresset att använda Matthew Perry som röstskådespelare till Fallout: New Vegas.

Rosario Dawson…

När Rosario Dawson – mest känd för sin roll som Ashoka Tano i Star Wars-universumet och sin roll i Daredevil – inte skådespelar spelar hon gärna TV-spel. Förutom att hon har ett stort Pokémon-intresse har hon även medverkat i flertalet olika spelprojekt. Förutom att hon hjälpt till att marknadsföra Call of Duty: Black Ops III har hon även spelat en av huvudrollerna i zombiespelet Dying Light 2: Stay Human.

Mila Kunis…

Mila Kunis slog igenom som Jackie i komediserien That ’70s Show och har därefter haft en enastående karriär. Bland annat gör hon idag rösten för Maggie i Family Guy och medverkat i filmer som Ted och Friends with Benefits. Hon har även medverkat i filmatiseringen av TV-spelet Max Payne. Men förutom att vara skådespelerska har Mila Kunis också ett stort spelintresse. Hon har tidigare i en intervju berättat att hon har spelat mycket Civilization, Mario Party och Call of Duty. Framförallt var hon så beroende av World of Warcraft att hon var tvungen att lägga ner att spela just det spelet, då det åt upp för mycket av hennes liv och fritid.

Tom Holland…

Att Tom Holland – kanske mest känd för sin roll som Spider-Man – har en huvudroll som Nathan Drake i filmatiseringen av TV-spelet Uncharted är kanske inte så konstigt. I samband med premiären berättade han nämligen för pressen att Uncharted 4 är hans favoritspel. Andra favoritspel som skådespelaren tidigare uttryckt stor kärlek för är bland annat The Last of Us och The Elder Scrolls V: Skyrim. Gissningsvis sitter han i skrivande stund och spelar Hogwarts Legacy, som han sagt att han såg fram emot mycket innan spelet i fråga hade släppts.