1
1 poäng

Ibland kan det vara svårt att tro att filmstjärnor är precis som du och jag, med likasinnade intressen och ett fullständigt normalt liv bakom Hollywood-glansen. Men just så är det ju, så klart. Nedan finner du 10 Hollywood-stjärnor som är helt galna i dator- och TV-spel – och en del namn kommer nog att chocka dig!

Henry Cavill…

Det kan vara svårt att tro att självaste Superman – Henry Cavill – är en spelnörd, men just så är fallet. Henry Cavill har gjort sig mest känd för sina rollar som Superman i The Man of Steel (2013) och spelar även Geralt of Rivia i TV-serien The Witcher (2019-). För ett par år sedan lade han ut ett klipp på sociala medier där han visar hur man bygger en gamingdator från grunden, och han förklarade där också att han lyckas få in en hel del speltimmar mellan filminspelningarna.

Matthew Perry…

Matthew Perry har onekligen gjort sig kändast för sin roll som Chandler Bing i TV-serien Vänner. Att han dessutom har lånat ut sin röst till karaktären Benny i spelet Fallout: New Vegas är heller ingen tillfällighet då Matthew är ett stort fan av Fallout-serien. När han gästade talkshowen Ellen berättade han att han spelade så mycket Fallout 3 att han fick uppsöka en läkare för karpaltunnelsyndrom. Till råga på allt fick Ellen Degeneres även ett exemplar av spelet, vilket kanske gjorde att spelstudion fick upp intresset att använda Matthew Perry som röstskådespelare till Fallout: New Vegas.

Rosario Dawson…

När Rosario Dawson – mest känd för sin roll som Ashoka Tano i Star Wars-universumet och sin roll i TV-serien Daredevil (2015-2018) – inte skådespelar spelar hon gärna TV-spel. Förutom att hon har ett stort Pokémon-intresse har hon även medverkat i flertalet olika spelprojekt. Förutom att hon hjälpt till att marknadsföra Call of Duty: Black Ops III har hon även spelat en av huvudrollerna i zombiespelet Dying Light 2: Stay Human.

Mila Kunis…

Mila Kunis slog igenom som Jackie i komediserien That ’70s Show (1998-2006) och har därefter haft en enastående karriär. Bland annat gör hon idag rösten för Maggie i Family Guy (1999-) och medverkat i filmer som Ted (2012) och Friends with Benefits (2011). Hon har även medverkat i filmatiseringen av TV-spelet Max Payne (2008). Men förutom att vara skådespelerska har Mila Kunis också ett stort spelintresse. Hon har tidigare i en intervju berättat att hon har spelat mycket CivilizationMario Party och Call of Duty. Framförallt var hon så beroende av World of Warcraft att hon var tvungen att lägga ner att spela just det spelet, då det åt upp för mycket av hennes liv och fritid.

Tom Holland…

Att Tom Holland – kanske mest känd för sin roll som Spider-Man – har en huvudroll som Nathan Drake i filmatiseringen av TV-spelet Uncharted (2022) är kanske inte så konstigt. I samband med premiären berättade han nämligen för pressen att Uncharted 4 är hans favoritspel. Andra favoritspel som skådespelaren tidigare uttryckt stor kärlek för är bland annat The Last of Us och The Elder Scrolls V: Skyrim. Gissningsvis sitter han i skrivande stund och spelar Hogwarts Legacy, som han sagt att han såg fram emot mycket innan spelet i fråga hade släppts.

Brie Larson…

Innan Brie Larson slog igenom på riktigt för sin roll som Captain Marvel i Marvel-filmerna kunde vi se henne i bland annat filmen Room (2015) och även i en mindre roll i Scott Pilgrim vs. The World (2010). Men att hon dessutom var en riktig spelnörd förvånade nog många. Hon är en så pass stor spelnörd att hon till och med har en egen Youtube-kanal där hon då och då pratar TV-spel. Ett av hennes absoluta favoritspel ska vara Animal Crossing: New Horizons. Men hon har även förklarat sin kärlek till Super Mario World 3D och The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Just på grund av hennes förkärlek till Nintendo-spel är det kanske inte så konstigt att hon har medverkat i flera reklamfilmer för Nintendo Switch.

Megan Fox…

Transformers-skådisen Megan Fox har i tidigare intervjuer berättat att hon älskar spel som bland annat Mortal Kombat och Halo. Hon berättade också att hon helst spelar online under sitt riktiga namn, vilket har lett till att många gör narr av henne, eftersom de inte vet att det verkligen är hon bakom namnet. Hon har även medverkat med sin röst och porträtt som Amelia Delthanis i spelet Stormfall: Rise of Balur som under sin peak hade över sju miljoner aktiva spelare.

Jack Black…

Humorskådisen Jack Black är ett stort fan av dator- och TV-spel. Detta kanske inte kommer som någon större överraskning dock, då han lånat ut sin röst till den pratglada roboten Claptrap i spelet Borderlands och även medverkat i de spelrelaterade filmerna Jumanji (2017). Senast lånade han även ut sin röst till skurken Koopa i nya Super Mario Bros-filmen (2023). Men spelintresset stannar inte där, redan 2018 startade han Youtube-kanalen ”JablinksiGames”, där han spelar allt från arkadspel och Minecraft till Red Dead Redemption 2 med mera. Hans mål var att bli större än svenska Pewdiepie, men med sina knappa fyra miljoner prenumeranter får man väl ändå säga att det kanske bara gick sådär. 

Daniel Craig…

Spel har ingen övre åldersgräns, och det kan nog själva James Bond intyga. Trots att han är över 50 år gammal spelar Daniel Craig gärna TV-spel. Om han själv får välja så ligger Grand Theft Auto-serien varmast om hjärtat, framförallt Vice City. Men utöver att spela som vild gangster så gillar han även spel med djupa och långa berättelser och har använt Halo som ett exempel på hur komplicerade berättelser kan bli så fantastiskt. Utöver detta porträtteras Craig även som James Bond i spelet 007: Blood Stone.

Vin Diesel…

Vin Diesel har gjort sig ett stort namn som actionhjälte i flertalet filmer, och hans kanske mest framgångsrika roll har antagligen varit Dominic Toretto Fast & Furius-filmerna. Men att han även har ett stort spelintresse är kanske ingen större nyhet. I samband med att filmen The Chronicles of Riddick (2004) skulle bli TV-spel startade Vin Diesel en egen spelstudio – Tigon Studios – för att hjälpa till med utvecklingen av spelet, som utvecklades av svenska Starbreeze Entertainment. Spelet gick under namnet The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay. I tidigare intervjuer har han även sagt att han gillar spel som Call of Duty och gärna sitter ner med ett gäng vänner och spelar rollspelet Dungeons & Dragons.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win