1
1 poäng

Att klassa seriemördare efter deras brutala handlar i någon form av ordning är på sätt och vis omöjligt. Men vi har åtminstone gjort ett tappert försök att lista tio av de värsta seriemördarna som någonsin har existerat i alla fall – även om det så klart finns ännu värre än dessa! De tio brutala seriemördarna som du finner i listan nedanför är de som har blivit mest uppmärksammade av media, av flera olika anledningar, och lyckligtvis är ingen av dem ute i det fria idag!

Angelo Buono and Kenneth Bianchi…

Dessa två kusiner, även kända som ”Hillside Stranglers”, väckte rädsla i Kalifornien under slutet av 70-talet. De kidnappadevåldtogtorterade och dödade åtminstone tio offer mellan 1977 och 1978. Alla deras offer var i åldrarna 12 till 28 år. De fick det ökända smeknamnet ”Hillside Stranglers” eftersom de alltid genomförde sina planer i bergen ovanför staden av Los Angeles. Deras första offer, en prostituerad vid namn Yolanda Washington, mördades när de gick längs Ventura Blvd. i San Fernando ValleyKalifornienBianchi försökte i försvar hävda att han hade en personlighetsstörning, och att en annan personlighet från honom själv begick morden. Domstolspsykologer observerade honom och fann att han förfalskade sjukdomen, så Bianchi gick med på att erkänna sig skyldig och vittna mot Buono i utbyte mot ett mildare straff. Juryn dömde dock båda till livstids fängelse i slutändan.

Edmund Kemper…

Edmund Kemper var också känd som ”The Co-Ed Killer”. Mellan maj 1972 och februari 1973 började Kemper plocka upp kvinnliga studenter som liftade, ta dem till isolerade landsbygdsområden och döda dem. Han knivhöggsköt eller kvävde offren och efteråt tog han kropparna tillbaka till sitt hem där han hade sex med dem och slutligen dissekerade dem. Han dödade totalt sex collegeflickor. Han gick ofta på jakt efter offer efter att ha bråkat med sin mamma.

I en bisarr incident, efter att ha fört bort och dragit en pistol mot en kvinna, låste han sig själv ur sin bil och lämnade kvinnan inne med pistolen. Hon valde att släppa tillbaka honom i bilen. Kort efter dödade Kemper henne.

Kempers sista dödande var hans mor och hennes bästa vän. Efter en längre jakt gav han upp, så att han ”inte skulle döda igen”, enligt egen utsago. Trots att han vädjade om att han skulle dömas till döden dömdes han till slut till livstids fängelse.

David Berkowitz…

David Berkowitz är också känd som ”Son of Sam” eller ”The .44 Caliber Killer”. 1977 i New York City sköt någon flertalet par i bilar med en .44-kaliber Bulldog-revolver. Mördaren namngavs efter pistolen tills han nämnde i ett brev till pressen att han dödade för att mätta pappa Sams behov av blod och blev sedan namngiven som ”Sams son” av media.

Så småningom hittade polisen en biljett till en bil som matchade beskrivningen av mördarens fordon parkerad vid en brandpost i närheten av en brottsplats vid tidpunkten för en skottlossning, vilket ledde dem till mördaren. När polisen kom efter Berkowitz erkände han allt men hävdade att hans grannes demonbesatta hund Harvey uppmanade honom att döda. Det fungerade inte som ett vansinnesförsvar men det skapade otaliga konspirationsteorier om sataniska kulter och liknande. Berkowitz är fortfarande fängslad och vägrar att närvara vid villkorlig dom. Han påstår sig vara en pånyttfödd kristen och känner att hans plats är i fängelse fram till sin död.

Ian Brady och Myra Hindley…

Även kända som ”The Moors Murderers” blev dessa två väldigt omtalade under mitten av 60-talet i staden Manchester. De våldtog och mördade fem små barn. Mördarna fick sitt öknamn eftersom två av offren upptäcktes i gravar grävda på Saddleworth Moor; en tredje grav upptäcktes på heden 1987, över 20 år efter Brady och Hindleys rättegång 1966. Kroppen av ett fjärde offer, Keith Bennett, misstänks också vara begravd där. Trots upprepade sökningar i området är kroppen dock fortfarande oupptäckt. Dessa två dömdes till livstids fängelse. Hindley dog år 2002 av en hjärtattack medan han fortfarande satt i fängelse.

Richard Chase…

Richard Chase var även känd som ”The Vampire of Sacramento”, och var känd som en av de mest dödliga mördarna genom tiderna. Han fick sitt ökända smeknamn eftersom han drack sina offers blod och åt deras inre organ. Han gjorde detta som en del av en vanföreställning att han behövde förhindra nazister från att förvandla hans blod till pulver via gift som de hade planterat under hans tvålkopp.

Efter hans arrestering och rättegång fann juryn Chase skyldig till sex fall av första gradens mord och han dömdes till dödsstraff i gaskammaren. Några månader senare begick han självmord i fängelset genom att överdosera antidepressiva medel som han hade sparat i smyg i fängelset.

Javed Iqbal…

Javed Iqbal var en pakistansk seriemördare som befanns skyldig till sexuella övergrepp och mord på mer än 100 barn mellan 6 och 16 år1999 skickade han ett brev till polisen och en lokal Lahore-tidning och erkände morden. Han hävdade att han under loppet av två decennier kvävde och styckade sina offer som mestadels var förrymda och föräldralösa barn som bodde på gatorna i Lahore. Han kasserade deras kroppar i kärlen med saltsyra. Han dumpade sedan kvarlevorna i floden Ravi.

Iqbals dom blev hängning på samma offentliga torg som han hade besökt när han sökte efter offer, och att hans kropp skulle skäras upp i 100 bitar och lösas upp i syra. Nästan två år efter domen begick han självmord i sin fängelsecell genom att hänga sig själv med lakan, även om det har förekommit spekulationer om att han mördades.

Jeffrey Dahmer…

Jeffrey Dahmer har du med stor sannolikhet hört talas om tidigare, då han nyligen varit på tapeten med dokumentärer och en miniserie som skildrade hans liv. Han är känd för att ha mördat 17 män mellan åren 1978 och 1991, året då han greps. Jeffrey avslöjade att han drogade sina offer innan han ströp dem till döds även om han också utförde bisarra experiment på några av sina offer, som att borra hål i skallen för att injicera syra i hjärnan. Han var också känd för att kannibalisera delar av ett offer och utföra sexuella handlingar med liken. Han förklarade att han hade försökt bygga en helgedom av sina offers skelett så att han kunde ha en plats att ”reflektera” och samla sina tankar.

Till slut kunde Dahmer gripas när ett av hans offer lyckades springa ut ur hans lägenhet för att skrika på hjälp. Han dömdes till över 800 års fängelse. Dahmer mördades i fängelset 1994 vid 34 års ålder av fången Christopher Scarver.

Dennis Nilsen…

Dennis Nilsen var även känd som ”The Kindly Killer”, och var en skotsk seriemördare som var ansvarig för dödandet av över 15 män och pojkar. Mellan 1978 och 1983 lockade han sina offer till sitt hus och mördade dem. Han var känd för att behålla lik för sexuella handlingar. Han fångades så småningom efter att hans bortskaffande av styckade mänskliga inälvor blockerade hans hushållsavlopp: avloppsrengöringsföretaget upptäckte att avloppen var överbelastade av mänskligt kött och kontaktade polisen. Han dömdes för sex mordtvå mordförsök och dömdes till livstids fängelse.

Enligt ett offer ändrade Nilsen sig en gång mitt i ett pågående mord. Offret för mordförsöket, Carl Stotter, sade senare: ”Jag fick höra efteråt att han faktiskt hade gett mig hjärtmassage och mun-till-mun-upplivning och väckt mig tillbaka till livet. Nilsen hävdade att det berodde på att han trodde att det som fanns mellan oss var en tunn tråd av kärlek och mänsklighet”. Polisen sade dock att det helt enkelt berodde på att det inte fanns tillräckligt med plats i lägenheten för ytterligare en död kropp.

Joachim Kroll…

Joackim Kroll var även känd som ”The Duisburg Man-Eater”. Han var en tysk seriemördare och kannibal. När lik av fem unga kvinnor dök upp i små byar i Västtyskland fann polisen att varje kropp hade blivit våldtagenknivskuren och/eller strympats. Stympningarna var av märklig karaktär; de var ungefär i biffstorlekar och kroppsdelar av offren som skinkorlår och mage hade tagits bort. Denna typ av snitt antydde på en kannibal.

När de sökte igenom hans lägenhet hittade polisen plastpåsar med kött och andra kroppsdelar. Han erkände morden, även de som polisen inte kände till. Han erkände att ha dödat nio andra människor, vilket ledde till totalt 14 offer. Han dömdes till livstids fängelse.

Ted Bundy…

Ted Bundy mördade många unga kvinnor över hela USA mellan 1974 och 1978. Två gånger rymde han från fängelset innan han slutligen kunde gripas i februari 1978. Efter mer än ett decennium av kraftfulla förnekelser erkände han till slut 30 mord, även om det faktiska antalet offer kvarstår. Uppskattningar sträcker det sig från 29 till över 100 mord, den allmänna uppskattningen är 35. Vanligtvis skulle Bundy ha sex med sina offer och sedan strypa dem till döds. Han ägnade sig också åt våldtäkt och nekrofili.

Vid vissa tillfällen låtsades han att han var polis eller att han hade en skada, just för att få sina offers uppmärksamhet. När de närmade sig hans bil brukade han slå dem med en kofot. Han dömdes till döden genom avrättning i den elektriska stolen 1989.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
2
omg
win win
0
win