Välj en sida

Bacon är rökt och rimmat sidfläsk, alternativt orökt sidfläsk smaksatt med rökarom, som vanligen steks i tunna skivor eller tärningar. Det förekommer i frukostsammanhang, framförallt i England, Danmark och USA, och äts då ofta tillsammans med stekta ägg eller äggröra. Bacon kan också bland annat användas som en del av fyllningen på en pizza, tacos eller i en hamburgare. Ja, egentligen kan man väl äta bacon till allt. Vad passar inte till bacon, liksom? Här är tio fakta som du bör veta om världens bästa kött!

Visst tusan finns det en internationell bacondag…!

Den 3 september kan du vara med och fira den internationella bacondagen! Ja, det finns faktiskt en sån!

Är beroendeframkallande…

Tro det eller ej, men bacon är faktiskt beroendeframkallande. Det innehåller nämligen sex typer av umami, som producerar ett beroendeframkallande ämne.

Dofta bacon – varje dag…

Det finns en baconparfym. Ja, det här är också sant. Parfymen skapades redan under 1920-talet av John Fargginay, och eftersom den finns kvar än idag förutsätter jag att det går bra. Skulle du vilja dofta en skvätt av bacon när du ska på dejt?

Baconlandet…

Bara i USA äts det baconkött motsvarande totalvikten av 8,5 hangarfartyg.

Åter igen; baconlandet…

I USA serverar 69% av alla lunchrestauranger bacon dagligen.

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

Hamburgare må vara en av de mest sålda färdiga maträtterna i världen, där bland annat McDonalds, Burger King och Max med flera figurerar som givna leverantörer. Men inget går väl hem mer än en hemmagjord hamburgare med grönsaker, mängdvis med ost och ett eget tillagat...

10 fakta du antagligen inte visste om korv

10 fakta du antagligen inte visste om korv

Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. De finns i alla möjliga olika längder, tjocklekar och typer av kött. Korv fungerar alltid som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt...