Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 fakta du antagligen inte visste om Israel - 10Fakta.se

När det kommer till religion är Israel ett stort centrum på jordklotet. Än idag, sedan 1948, är landets gränser diskuterade och egentligen inte helt på det klara. De enda gränsdragningarna som egentligen är lösta är de mellan Israel och Egypten samt Israel och Jordanien. Här följer tio fakta som du bör känna till om det ständigt konfliktdrabbade landet.

Avstod presidentskapet…

Tro det eller ej, men Albert Einstein blev en gång i tiden erbjuden presidentskapet i Israel. Detta tackade han dock artigt nej till.

Obligatorisk värnplikt…

Israel är ett av de få länder här på jorden där värnplikt är obligatoriskt för både män och kvinnor. Detta sker vid 18 års ålder.

Ett välkomnande ställningsmottagande…

Underviktiga fotomodeller är inte lagligt i Israel. Detta för att bekämpa den utbredda anorexian bland kvinnliga fotomodeller.

Lite som Sverige i miniatyr…

Israel är så pass litet att du skulle kunna springa från väst till öst på bara två timmar. Ska du däremot springa från toppen till botten får du räkna med cirka nio dagar. Med andra ord ett avlångt land. Känner vi igen något annat avlångt land, kanske?

Sekt vill avvecka landet…

En judisk sekt, Neturei Karta, stödjer Palestina och efterlyser en fredlig avveckling av staten Israel.

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

10 fakta du antagligen inte visste om Mongoliet

Mongoliet är en republikansk stat belägen i det inre av Asien, mellan Ryssland i norr och Kina i söder. Landet är indelat i 21 provinser (aimag) samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan Bator. Mongoliet har också varit känt som ”Yttre Mongoliet” för att skilja det från...

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

10 fakta du antagligen inte visste om Hawaii

Hawaii är den yngsta av de 50 amerikanska delstaterna (21 augusti 1959) och är den enda delstaten som består enbart av öar. Den upptar det mesta av ögruppen Hawaiiöarna i centrala Stilla havet, sydväst om kontinentala USA, sydöst om Japan och nordost om Australien....