Biodukarna är fulla av kysscener, du ser det på stan, i busskurer och på restauranger. Människor som kysser varandra är omöjligt att undvika, och vi är inte alls blyga med att visa vår kärlek offentligt. Men hur mycket vet vi egentligen om den här salivutbytande vanan? Här är tio fakta som du antagligen inte visste om kyssar.

Skippa gymmet – hångla istället…

Att kyssas någon i en minut bränner hela två kalorier. Nu kan du alltså klippa gymkortet itu och börja hångla med din partner istället!

Bakteriefälla…

När två människor kysser varandra utbyts mellan 10 000 000 till 1 000 000 000 bakterier. Mums.

Nu vet du hur du ska hälsa på svärmor…

Är du rädd för att bli förkyld? Då är det mindre chans att du blir smittad om du kysser någon till skillnad från att skaka hand. Nytt sätt att hälsa på, kanske?

Det är en bra stund, det…

I genomsnitt lägger en människa två veckor av sitt totala liv enbart på att kyssas och pussas.

Och kyrkorna gick i taket…!

Första gången som två män kysstes på TV var år 2000 i Tv-serien Dawson’s Creek. Det tog inte lång tid innan religiösa samfund gick i taket över händelsen.

10 extremt ovanliga och bisarra dödsfall som ägt rum

10 extremt ovanliga och bisarra dödsfall som ägt rum

När någon tragiskt nog dör ska man aldrig skratta eller skoja. För det är en tragedi. Men vissa dödsfall bör åtminstone diskuteras, eller nämnas - som dessa tio nedanför. Här finner du tio extremt ovanliga och ibland lite bisarra dödsfall som ägt rum! Det extremt...

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

10 historiska och helt barnförbjudna fakta

När det är "barnförbjudet" brukar det också oftast vara kul. Men när det är barnförbjudet och dessutom historiskt, då? Vi har samlat tio av de mest skruvade - och historiskt korrekta - fakta som är helt barnförbjudna! Och som dessutom kommer få dig att att plocka fram...