Därför är Scar och Mufasa så olika i utseendet…

I de tidiga skisserna var det inte meningen att Scar och Mufasa skulle vara släkt med varandra. Detta kom att ändras av författarna i efterhand, då de trodde att filmens historia skulle bli mer intressant. Det är just på grund av detta som de två lejonen alltså inte har någon större likhet till utseendet med varandra.

Upptäckte du det…?

Disney har alltid haft som tendens att gömma andra karaktärer i sina filmer. Lejonkungen är inget undantag, och under en scen där stjärnhimlen visar sig kan man skymta Musse Pigg (se bild nedanför).

Succén nådde inga gränser…

Lejonkungen är den första animerade film från Disney som har blivit dubbad till språket ”Zulu” för den afrikanska publiken.

Studerade djurlivet djupt…

Flera animatörer från Disney åkte till Afrika för att studera djurs beteende och interaktion i det vilda livet. Ett vuxenlejon och en unge fördes också in i animationsstudion som modeller för anatomi och muskulatur.

Säljs som smör än idag

Lejonkungen är den mest sålda film genom tiderna, med över 55 000 000 sålda exemplar världen över.

Och det tackar vi för…

Vildsvinet Pumbaa var den första animerade figuren skapad av Disney som fjärtar.

10 fakta du antagligen inte visste om Robin Williams

10 fakta du antagligen inte visste om Robin Williams

Robin Williams var en amerikansk skådespelare, ståuppkomiker, filmproducent och manusförfattare som föddes den 21 juli 1951 i Chicago. Den 11 augusti 2014 chockades världen av hans plötsliga självmord genom hängning. Han blev 63 år gammal. Williams hade lidit av en...

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

Bruce Willis är en före detta amerikansk skådespelare och sångare som föddes på en militärbas i Tyskland den 19 mars 1955 (dåvarande Västtyskland). Han växte upp i New Jersey men flyttade senare till New York för att fullfölja sin dröm som skådespelare. Där arbetade...