Välj en sida

Därför är Scar och Mufasa så olika i utseendet…

I de tidiga skisserna var det inte meningen att Scar och Mufasa skulle vara släkt med varandra. Detta kom att ändras av författarna i efterhand, då de trodde att filmens historia skulle bli mer intressant. Det är just på grund av detta som de två lejonen alltså inte har någon större likhet till utseendet med varandra.

Upptäckte du det…?

Disney har alltid haft som tendens att gömma andra karaktärer i sina filmer. Lejonkungen är inget undantag, och under en scen där stjärnhimlen visar sig kan man skymta Musse Pigg (se bild nedanför).

Succén nådde inga gränser…

Lejonkungen är den första animerade film från Disney som har blivit dubbad till språket ”Zulu” för den afrikanska publiken.

Studerade djurlivet djupt…

Flera animatörer från Disney åkte till Afrika för att studera djurs beteende och interaktion i det vilda livet. Ett vuxenlejon och en unge fördes också in i animationsstudion som modeller för anatomi och muskulatur.

Säljs som smör än idag

Lejonkungen är den mest sålda film genom tiderna, med över 55 000 000 sålda exemplar världen över.

Och det tackar vi för…

Vildsvinet Pumbaa var den första animerade figuren skapad av Disney som fjärtar.

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

Seinfeld är en amerikansk situationskomedi, skapad av Larry David och huvudrollsinnehavaren Jerry Seinfeld. Serien sändes mellan 1989 och 1998. Totalt producerades 180 avsnitt, uppdelade på nio säsonger. Serien blev en av de populäraste någonsin, både i USA och i...

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

Nyckeln till Frihet är enligt IMDb klassad som världens bästa film genom tiderna, med ett toppbetyg på 9,3 - vilket ingen annan film når upp till! Filmen är från 1994 och handlar om Andy Dufresne, en tystlåten och ambitiös man med en lysande karriär som bankman. När...