1
1 poäng

Att plocka upp en tidning och skumma igenom den brukar oftast leda till tankar om att världen är brutal, olycksdrabbad och sorgsen. Goda nyheter är mer sällsynt i tidningarna idag än vad reklamfria tidningar är. Men då ska man också ha i åtanke att dåliga nyheter säljer bättre än de bra, och därav kan det vara hög tid att få ta del av några av de bra saker som händer här i världen också! Här är tio goda ting som du absolut bör känna till och som kan få dig på lite bättre humör!

Avsevärt färre dödsfall bland cancerdrabbade…

Dödsfall relaterat till cancer har sjunkit med 20% under de två senaste decennierna, och de fortsätter att sjunka i en rask takt!

Vi är faktiskt tryggare än någonsin…

Man kan lätt tro att vi lever i en tidsålder full av våld idag, mycket tack vare media och tidningsrubrikerna. Men så är inte fallet. Idag är människan som minst våldsbenägen någonsin, och risken att dö i något våldsrelaterat har aldrig varit så låg som nu. Ja, detta är med alla krig och terrorism inräknat.

Elnätet byggs ut kraftigt i Indien…

Indien finns än idag cirka 18 000 småbyar som ännu inte har elektricitet. Den nuvarande premiärministern för Indien utlovade i augusti år 2015 att dessa byar ska vara nere på noll inom loppet av 1 000 dagar. Liknande projekt finns även i afrikanska länder.

Rätt väg att gå…

Nederländerna har man tvingats avveckla och stänga många anstalter och fängelser tack vare den krympande kriminaliteten.

Fler barn överlever svåra sjukdomar…

Barnadödligheten är för närvarande lägst i mänsklighetens historia. Detta har vi den ständiga forskningen och andra goda ting att tacka för!

Läkarvården utvecklas lavinartat…

Vi är mycket, mycket nära att påbörja kliniska prövningar för en behandling som påstås bota strålningsförgiftning. Det kan tyckas vare en ganska liten nyhet, men i själva verket skulle det rädda miljontals liv varje år, där många människor tvingas jobba i områden och med verktyg som avger väldigt hög strålning, som ofta leder till en tidigare död eller cancer.

Första lyckade demokratiska valet i Nigeria…

Nigeria hade för första gången ett mycket framgångsrikt demokratiskt riksdagsval under år 2015. Det kallades allmänt som fredligt och trovärdigt. Nigeria har sina problem, men detta var ett sällsynt exempel på ett val som inte blir en total katastrof i Västafrika.

Tack till TV-realityserien Teenage Mom

Tonårsgraviditeter är lägre än vad det någonsin tidigare har varit, mycket tack vare forskning och att man är mer medveten om sex och samlevnad. En särskilt stor förändring kan man se i i-länder, medan utvecklingsländer än ligger snäppet efter. Den största förändringen har skett i Storbritannien och USA.

Gläder säkerligen Donald Trump…

För första gången i modern tid återvänder fler mexikanare till Mexiko från USA än som immigrerar till USA från Mexiko.

Fattigdomen går mot ljusare dagar…

Extrem fattigdom är den lägsta uppmätta någonsin, och är nu nere på ”endast” 10% världen över. Och det måste väl ändå ses som goda ting, även om det är en bit kvar på vägen!

Ozonlagret har börjat att reparera sig…

För första gången har det dokumenterats att ozonlagret har börjat att reparera sig själv. Den största skadan skedde under 1980-talet när man inte var så miljömedveten om alla de olika gifter och gaser som användes av människan.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win