Det finns de entusiaster som kan allt om motorcyklar. Märken, modeller, vilket år de producerades, hur länge. De finns också de som kan skruva ner en motorcykel till molekyler och sedan få ihop den igen. Sen finns det såna som jag, som knappt ser skillnad på en motorcykel och en moped. Men här har vi knaprat ihop tio fakta som även entusiasten förhoppningsvis inte visste! Håll tillgodo!

Tack för det, herr Butler…

Termen ”motorcykel” kan krediteras till den brittiska uppfinnaren Edward Butler, som var först med att skapa ett fordon på tre hjul år 1884.

Kawasaki gör mer än motorcyklar…

Märket Kawasaki känner du med all sannolikhet säkert till, men visste du att samma märke också tillverkar kärnkraftverk, fartyg, industriell utrustning och rymdfarkoster?

Hells Angels grundare gillade aldrig Harley Davidson…

Sonny Barger, grundaren bakom det kriminella gänget Hells Angels, skrev i sin självbiografi att han föredrog japanska motorcyklar före Harley Davidson.

Så många motorcyklar rymmer en parkeringsplats…

Tekniskt sett, beroende lite på storlek, får cirka åtta motorcyklar plats på en parkeringsplats. Tänk om alla körde motorcyklar till Ullared, så många fordon det hade kunnat klämmas in på parkeringen!

En vespa är uppenbarligen en geting…

Vespa” betyder ”wasp” på italienska (geting på svenska).

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

Ett kryssningsfartyg är ett passagerarfartyg som specifikt transporterar resenärer som reser för nöjes skull. I de flesta fall är de fulla av restauranger, barer, pooler och andra nöjesaktiviteter. Har du kanske semestrat på ett kryssningsfartyg någon gång? Oavsett...