Serneke Group AB är en byggkoncern med verksamhetsområde i Sverige. År 2002 grundades SEFA Bygg och konsult AB, namnet ändrades senare efter utökning till SEFA AB och ännu senare till det nuvarande – Serneke Group AB. VD och grundare är Ola Serneke, som föddes i Alingsås 1971. Med detta sagt hoppar vi rakt på sak – här är allt du behöver veta om ett byggbolag med ambitioner som heter duga!

Från 0 till 13 000 000 000…

Serneke är ett av Sveriges snabbast växande byggföretag och har gått från noll till tre miljarder i omsättning på 13 år. Det långsiktiga målet är att vara en av världens 30 största byggkoncerner till år 2030.

En händig VD…

Grundaren, alingsåsaren och VD:n, Ola Serneke (på bilden nedan), är väldigt händig och byggde om en gammal pråm till en lyxig husbåt i sin ungdom och seglade med den till Stockholm där han sålde båten.

Skrattar bäst som skrattar sist…

Idén om Karlastaden väcktes hos Ola Serneke i början av 2000-talet. När han i Älvrummet i Göteborg vid den tiden presenterade sin vision om ett höghus och en blandstad blev han utskrattad. Skrattar bäst som skrattar sist, eller hur är det man brukar säga?

I klass med Greta Thunberg…

När Prioritet Serneke Arena byggdes behövde stora mängder berg sprängas bort. För att minimera antalet transporter och värna om miljön stationerades en betongstation på arenan. På så sätt sparades cirka 1 400 tunga transporter av enbart betong. Miljötänk.

Utsikt som sträcker sig till grannlandet…

Högt upp i Karlatornet kommer det finnas en skybar dit alla är välkomna. En solig dag kommer man kunna se Danmark därifrån.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...