3
3 points

Det här med sannolikheter och tillfälligheter kan ibland vara näst intill skrämmande – i vissa fall till och med svåra att tro på. Men det vore också konstigt om några tillfälligheter aldrig skulle ske, med tanke på hur många sammanträffanden som faktiskt kan ske. Här är dock tio märkliga sammanträffanden som minst sagt gått till historian, och som du garanterat bör känna till!

Vad är oddsen för det…?

Av en tillfällighet var ett gift par som fotograferas på samma plats och tid på Disney World 15 år innan de ens träffades. De var inte ens bosatta i samma länder när bilden togs.

Man kan tycka att det borde ha upptäckts tidigare…

Flaggorna för Haiti och Lichtenstein blev i princip identiska av en ren slump. Flaggornas likhet upptäcktes inte förrän de två nationerna tävlade mot varandra i OS i Berlin under år 1936. Ibland kan det krävas märkliga sammanträffanden innan man upptäcker något som egentligen är så uppenbart.

Den kanske största slumpen av de alla…

Det är av ren slump att vi finns på en planet och i en tid då vår stjärna täcks under en total solförmörkelse. Solens avstånd från jorden är 400 gånger månens avstånd, och solens diameter är 400 gånger diametern av månen. På grund av detta sammanträffande upplever vi en total solförmörkelse. Ingen annan känd planet har en total förmörkelse likt oss här på jorden.

Presidenterna som dog samtidigt…

I en unik tillfällighet av historia, både John Adams och Thomas Jefferson (på bilden nedan) avled den 4 juli 1826, exakt 50 år på dagen efter undertecknandet av självständighetsförklaringen. Adams sade vid dödsbädden: ”Thomas Jefferson överlever mig” –  utan att veta att Jefferson hade avlidit bara några timmar tidigare.

Snacka om sammanträffande…

En 10-årig flicka vid namn Laura Buxton från BlurtonStaffordshire i England släppte en ballong med hennes namn och adress på. Den flög iväg över 22 mil och landade på bakgården av ett hus där det också bodde en 10-årig flicka – som också hette Laura Buxton. Det hela orsakade en enorm förvåning och förvirring mellan de två.

Dagen D hade kunnat få en annan vändning…

1944, under andra världskriget, skedde en gigantisk tillfällighet, då ett korsord i tidningen Daily Telegraph var tryckt med svar som innehöll alla ”kodnamn” inför operationen som vi idag känner till som Dagen D. Detta fick MI5 i ett rätt ut sagt panikläge att tro att deras invasionsplaner hade avslöjats. Lyckligtvis var allt en ren slump bara.

Lego – det perfekta namnet…

På danska betyder Lego ”leg godt” (”lek väl”). Men att Lego även blir ”Jag sätter ihop” på latin hävdar företaget är en ren slump bara. En ganska kul slump, om inte annat.

Sitter man i styrelsen ska man banne mig passa in också…

Ibland kan det där med namn vara roligt, speciellt om man heter något som associeras med sitt yrke. Det här slår nog allt i alla fall! En man vid namn Armand Hammer satt i styrelsen för moderbolaget av Arm & Hammer – och det hela var bara ett rent sammanträffande.

”Skit”-roligt…

Ordet ”skit” (crap) har sitt ursprung från medeltiden, och det är bara en tillfällighet att den man som massproducerade de första toaletterna hette Thomas Crapper (på bilden nedanför).

Kan det vara något övernaturligt…?

Brittany Murphy dog av lunginflammation (och droger), och likaså hennes make ett år senare. Orsaken till detta sammanträffande är okänd men det tros bero på huset de bodde i. Är det ett av alla märkliga sammanträffanden, eller kan det vara något spökligt i huset?


Gillar du vad du läste? Dela artikeln med dina vänner!

3
3 points

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
1
lol
omg omg
2
omg
win win
1
win