Alla dessa skjutvapen är ett växande problem. Och inte minst i USA, men också ett av de mest diskuterande politiska ändamålen. I många stater är det fullt lagligt att bära vapen i USA, vilket många politiker nu vill förbjuda. Mycket tack vare alla dödsskjutningar i skolor och på arbetsplatser som varit. Men hur mycket vet du egentligen om skjutvapen i alla dess former?

Ett välplanerat mord…

Den amerikanska presidenten Garfields mördare köpte en pistol som han trodde skulle se bra ut på ett museum. Snacka om att planera allt in i minsta detalj.

Ryssar tar alltid med vapen ut i rymden…

Ryska kosmonauter tar med vapen i rymden för att skydda sig mot björnar om de landar ur kurs när de återvänder till jorden.

Är du georgier? Då måste du ha vapen…

Staden Kennesaw i Georgien har en lag om att varje hushåll måste äga en pistol. Självklart är detta en gammal lag som mestadels bara ”hängt med” i lagboken utan att ha någon direkt effekt.

Använde riktiga vapen istället för kopior…

I filmen ”Lord of War” kan du skymta en hel del vapen. Bland annat står 3 000 riktiga AK47:or placerade i filmen. Detta för att de riktiga vapnen var billigare än de harmlösa kopiorna som filmbolaget istället hade kunnat köpa.

Turist i Arizona? Gå gärna runt med ditt vapen synligt då…

I staten Arizona, USA, är det lagligt även för turister att bära vapen, så länge som en del av vapnet eller dess hölster är synligt. Om vapnet ska vara icke-synligt måste man ha ett CCW (Concealed Carry Permit)

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

10 fakta du antagligen inte visste om kärnvapen

Kärnvapen är en typ av vapen vars sprängladdning får sin energi från fission, eller från olika kombinationer av fission och fusion, av atomkärnor. Detta till skillnad mot konventionella vapen, vars sprängladdningar får sin energi från kemiska processer. Att som land...

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

10 fakta du antagligen inte visste om hemlöshet

Hemlöshet är en situation som uppstår när en person saknar fast bostad i en kultur där rådande norm är att man har sådan (till skillnad från nomadiska kulturer). Definitionen av hemlöshet varierar från land till land. I Sverige har vi - tack och lov - en väldigt låg...