10 fakta du antagligen inte visste om bibeln

Världens mest lästa bok, bibeln, har skapat debatter och fått folk mördade världen över i över 2,000 år. Individer har en tendens att tolka texten på det sätt som passar dem bäst, och så är också tanken med bibeln. Men det har aldrig funnits en tanke att man ska döda för den text som fyller boken. Här är tio fakta du måste veta om boken som du med största sannolikhet har en kopia av i hemmet. 

01) Bibeln är den bok som blivit mest stulen i butiker världen över. Syndigt!

02) Jehovas vittne firar inte födelsedagar på grund av de två födelsedagar som nämns i bibeln slutar med mord.

03) Kanske lite oväntat med tanke på hur mångreligiöst landet är, men Kina är den största konsumenten av bibeln i världen.

bibeln1

04) 2011 trycktes sammanlagt 25 000 000 biblar. Detta kan jämföras med Ikeas produktkatalog som trycktes i 208 000 000 exemplar.

05) Bibeln finns översatt till totalt 2 454 språk.

06) Att svära på bibeln är förbjudet, enligt bibeln.

07) Att kolla pornografi, se Sydkoreanska filmer och läsa bibeln i Nordkorea resulterar i ett omedelbart dödsstraff.

bibeln2

08) Bibeln var Isaac Newtons största passion, och han lade mer tid på att skriva om religion än matematik och vetenskap tillsammans.

09) När Etiopiens kejsare, Menelik II, kände sig nedstämd blev han snabbt på bättre humör genom att äta ett par sidor från bibeln. Inga konstigheter där inte.

10) Det finns en löst sammansatt organisation i Sydkorea som skjuter iväg biblar till Nordkorea och släpper dem med hjälp av små fallskärmar. Allt för att starta en revolution mot dess ledare, Kim Jong-Un.

Bonus) Det finns ingen som helst fysisk beskrivning av Jesus och hans utseende i bibeln.

 

Läs även
islamfokus
10 fakta du antagligen inte visste om islam

 

PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar