10 fakta du antagligen inte visste om Nigeria

Nigeria är ett land i Västafrika bestående av 36 delstater dess så kallade Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria är Afrikas folkrikaste land och det sjunde folkrikaste landet i hela världen. Namnet Nigeria togs från floden Niger som går genom landet. Nedan följer tio fakta som du bör känna till om landet i fråga!

01Kakmonstret utbytt i Sesame Street…
Barnprogrammet Sesame Street i Nigeria har en egen version av kakmonstret som heter Zobi Yam Yam. Eftersom inte många nigerianska barn har tillgång till kakor beslutade producenterna att ge Zobi ett omättligt begär för ett av landets mest populära livsmedel. Han ropar ofta, ”jag äter yam!” (”Me eat yam!”).

02”Detta hus är inte till salu”…
Landet kämpar mot den stora mängd bedragare som finns. Något som har blivit populärt under senare år hos bluffmakare är att sälja någons hus, som de själva låtsas vara ägare till, och får en betydande summa pengar. Som ett resultat av det hela hör det inte till ovanligheten att många nigerianer har skrivit ”Detta hus är inte till salu” med röd färg på huset.

03Religiöst land…
Tre av Nigerias rikaste pastorer spenderade mer än 60 miljoner dollar på privata flygplan mellan mars 2009 och mars 2011.

04

Tar bluffryktet på allvar…
Nigerianska digitala entreprenörer gömmer eller ändrar ofta sina IP-adresser, så potentiella utländska kunder och finansiärer inte omedelbart kan identifiera att de arbetar från Nigeria på grund av dess negativa bluffrykte.

05Prokinesisk nation…
85% av nigerianerna ser Kinas inflytande som positiv, medan endast 10% uttrycker en negativ åsikt, vilket gör Nigeria till den mest prokinesiska nationen i världen.

Fortsätt läsningen på nästa sida >>Nästa sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar