10 fakta du antagligen inte visste om poker

06Ben Affleck + poker = sant…
Skådespelaren Ben Affleck är en så pass bra pokerspelare att han en gång vann California State Poker Championship, som hade en prispott på 356 000 dollar. Med vinsten blev han också kvalificerad för World Poker Tour Championship.

07

Män får spela med kvinnor i World Series of Poker…
Män
får faktiskt spela i kvinnornas del av World Series of Poker – kvinnors anmälningsavgift är på 1 000 dollar, medan den för männen istället ligger på 10 000 dollar.

08Spelade bort Vita Husets finporslin…
President Warren G. Harding förlorade hela uppsättningen av finporslinet i Vita Huset i ett pokerspel mot generalen Douglas MacArthurs fru, Louise.

09

50/50 att du får par…
Det finns över 2,5 miljoner kortkombinationer i poker om du spelar med fem kort på handen. Spelaren har cirka 50% chans att inte bli tilldelad något par i en femkortshand.

Undervattensturnering…
Men nog om det seriösa när det kommer till poker – här är istället två roliga saker som skett inom poker; en kvinna lyckades vinna en hel pokerturnering – genom att bara kolla på sina kort en enda gång. Dessutom var det en pokerturnering under vattnet år 1951 – utan några hjälpmedel för luft, vilket innebar att alla pokerspelare fick simma upp till ytan och ta luft då och då.
Läs även

10 fakta du antagligen inte visste om lotterivinster

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar