2
2 poäng

Världen är full av symboler och budskap – ibland lite bättre dolda än de kanske mest självklara. Även om vi handlar i affären, på nätet eller bara är ute något ärende, så finns det en uppsjö av olika gömda och dolda budskap, mitt framför vår näsa, som vi aldrig riktigt uppfattat. Åtminstone inte förrän någon har berättat det dolda budskapet – då kan man inte göra annat än att tänka på det. Nedan finner du tio vardagliga grejer som varit gömda rakt framför din näsa hela tiden. Kände du till någon av de?

Logotypen för Tour de France…

Tour de France är onekligen världens största evenemang när det kommer till cykling. Denna ikoniska logotyp introducerades år 2003 för att fira 100 år, ”O” i ”tour” står för bakhjulet på cykeln medan den gula cirkeln representerar framhjulet och de gula tröjor som bärs av vinnarna i varje etapp av loppet. ”R” är omgjort för att se ut som en cyklist. Nu när du har sett det så är det svårt att sluta fokusera på cykeln med dess tillhörande cyklist.

Och även logotypen för Toyota…

Logotyper för bilmärken brukar i regel inte sakna budskap eller dolda betydelser – och Toyota är inget undantag. Som du ser på bilden nedanför så kan man med hjälp av bara logotypen skriva ut hela bilmärkets namn, ”Toyota”. Det finns också en teori om att logotypen ska representera en tråd som passerar genom ett nålsöga och att detta då ska symbolisera Toyotas början i textilindustrin.

Logotypen för LG…

Logotypen för LG Electronics verkar vara ett blinkande emoji-ansikte vid en första anblick. Vid en närmare titt kommer du dock att upptäcka att ”G” har konturerna av ett ansikte medan ”L” representerar näsan. Somliga hävdar också att företaget har gjort en modifiering av Pacman-figuren, men det finns inget som stödjer detta påstående.

Logotypen för Toblerone…

Även om det finns annat än Mona Sahlin att relatera Toblerone till, så kommer det här få dig till att se berget med helt andra ögon framöver – om du inte redan visste detta då, så klart. Mitt i berget kan du nämligen se konturerna av en björn, vilket företaget självklart har lagt dit medvetet.

Cigarretterna för Phillip Morris…

Phillip Morris vill bli igenkända, precis som alla andra företag, även om allt du har är en cigarett eller en fimp. Bilden av en man med sin hund som finns på cigarettpaketet är också placerad vid filtret så att du kan se den. Det gäller dock att titta väldigt noggrannt. 

Paradoxen på Times Square…

Times Square på Manhattan i New York CityUSA, är en av de mest trafikerade platserna i världen, med de största företagen i världen som konkurrerar om pendlarnas uppmärksamhet med sina annonser. Trots liv och rörelse på denna plats är den klassiska byggnaden på torget som kallas One Times Square helt tom. Byggnaden köptes av en reklambyrå år 1992 när företaget som ägde byggnaden gick i konkurs.

Det gigantiska keltiska korset…

Detta 100 meter långa keltiska kors nära gränsen till Storbritannien, i Irland, planterades av Liam Emmery bara sex år innan hans bortgång. Man kan bara föreställa sig den ansträngning och energi som måste ha lagts ner på detta gigantiska kors som bara kan ses från himlen.

Underjordiska tunnlar i Las Vegas…

Las Vegas i USA är känt för sitt nattlivkasinonstrippklubbar och fantastiska hotell. Utöver det har staden också ett underjordiskt liv med sitt gigantiska system av tunnlar. Dessa tunnlar är hem för hundratals hemlösa människor. Bli inte förvånad om du slår på din ficklampa och ser en massa hemlösa människor som stirrar tillbaka mot dig.

Hall of Records bakom Mount Rushmore…

Mount Rushmore må vara känt för skulpturen av gamla amerikanska presidenters huvuden, men det har något annat också som du kanske inte visste om. Bakom huvudet på Abraham Lincoln i Black Hills i Keystone ligger ett gömt rum, känt som ”Hall of Records”. Detta rum skapades av skulptören Gutzon Borglum och var tänkt att innehålla nationens största historiska dokument och artefakter.

Gustave Eiffels lyxlägenhet i Eiffeltornet…

Visste du att Eiffeltornet har en hemlig privat lägenhetGustave Eiffel, ingenjören som byggde monumentet, byggde också en lägenhet åt sig själv i tornet som var tillgänglig endast för honom själv. Genom årens gång hade han många betydelsefulla gäster där, som bland annat Thomas Edison


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

2
2 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
1
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
1
win