Född 1749 – och fotograferad

Den tidigaste födda personen som någonsin fotograferades var Conrad Heyer. Född 1749, korsade han Delaware River med George Washington under revolutionen.

Fransmännen tillgodosåg med krut

Cirka 90% av allt krut som användes av patrioterna under den amerikanska revolutionen levererades av Frankrike.

Förolämpande ord blev till smicker

Fram till den amerikanska revolutionen satte igång var det en ren och skär förolämpning att kalla någon för ”patriot”. När revolutionen väl var igång var det istället något de själva kallade sig.

Haym Solomon – ett geni

Den finansiella hjältenaffärsmannen och mäklaren Haym Solomon (bilden nedanför) var ansvarig för att samla in majoriteten av de pengar som behövdes för att finansiera revolutionen och senare för att rädda den nya nationen från kollaps.

Förändringen av brittiskan

Dagens brittiska accent uppträdde först bland Londons överklass kring tiden för den amerikanska revolutionen. Innan dess var den brittiska accenten lik den amerikanska.

10 fakta du antagligen inte visste om Isaac Newton

10 fakta du antagligen inte visste om Isaac Newton

Sir Isaac Newton föddes den 25 december 1642 Woolsthorpe-by-Colsterworth i Lincolnshire i England och avled den 20 mars (31 mars enligt nya stilen) 1727 i Kensington i London. Han var en engelsk naturvetenskapsman, matematiker, teolog (antitrinitarian) och alkemist...