Välj en sida

Respektfullt i staterna

Amerikanska sjukhus flaggar ofta med Donate Life-flaggan (strax under den amerikanska flaggan) för att hedra en ny lyckad organdonation. Familjer erhåller också en flagga för att hedra sin förlorade familjemedlem.

[/et_pb_text]

Få vill donera sina avlidnas familjemedlemmars organ

Medan 69% till 75% av de amerikanska vuxna säger att de skulle vara villiga att bli organdonatorer, vägrar hälften av familjerna att samtycka till en organdonation av en avliden familjemedlem. Familjer kan neka donation även när det är den avlidnes uttryckta önskningar att donera.

Hepatit-infekterade kan också donera

Praktiskt taget alla hjärndöda patienter är potentiella kandidater för organdonation, även de med specifika infektioner eller metastatisk cancer. Givare med hepatit kan ge organ till mottagare som också har hepatit; de med metastatisk cancer kan donera hornhinnor.

Lägre siffror i Japan

Organdonationerna är betydligt lägre i Japan på grund av kulturella åsikter om döden. Dessa siffror tenderar dock till att öka i samband med nya generationer.

Var med och rädda 8 liv

Det finns åtta organ som kan doneras: lever, lungor, hjärta, njurar, bukspottkörtel och tunntarmen. Dina vävnader kan också förbättra livskvaliteten för många sjuka människor. De vävnader du kan donera är din hud, hornhinnor, benvävnad inklusive senor och brosk, hjärtventiler och blodkärl.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
[/et_pb_section]