1
1 poäng

Snapchat är en fotodelnings- och multimediaapp för smartphones, skapad av Evan Spiegel, Bobby Murphy och Reggie Brown när de var studenter på Stanford University. Användare kan ta bilder eller spela in videoklipp och sedan lägga på filter, stickers, text eller rita på dem. Dessa kallas ”snaps” och kan sedan skickas till vänner eller läggas upp på användarens ”story”. Användaren kan välja hur länge mottagare kan visa deras snaps, mellan 1 och 10 sekunder, varefter bilden försvinner från mottagarens skärm såvida denna inte valt att ta en skärmdump. Här är tio fakta som du bör känna till om den app som har lyckats locka främst yngre människor världen över till att skicka bilder och filmer!

Störst i Nordamerika…

Varje dag loggar det in cirka 150 000 000 aktiva användare på Snapchat. Och det märks tydligt att applikationen är som allra populärast i norra Amerika, då Kanada och USA står för hela 60 000 000 av dessa 150 000 000 dagliga användarna. Cirka 50 000 000 av de dagliga användarna kommer från Europa.

Mer än hälften är dagligen aktiva…

Cirka 60% av alla aktiva användare på Snapchat delar dagligen något innehåll från sitt konto.

Därför använder folk Snapchat…

I en undersökning visade det sig att hela 35% av alla tillfrågade medlemmar använder Snapchat just för att innehållet försvinner efter en tid. 30% svarade också att de använder sig utav appen just för att deras föräldrar inte gör det. 11% svarade att de vid något tillfälle har kollat sin Snapchat samtidigt som de kör bil.

Så många bilder delas – per sekund…

Varje sekund delas det cirka 9 000 foton via appen. Och inte nog med detta; totalt sett har videos i appen över tio miljarder visningar under en enda dag!

En aktiv publik…

Nästan hälften av alla registrerade användare, 45%, publicerar någonting åtminstone en gång i veckan. 54% av alla användare loggar också in på sin Snapchat dagligen.

Selfies vanligast hos kvinnor…

Enligt en helt annan undersökning visade det sig att cirka hälften av alla män i gymnasieåldern delar selfie-bilder av sig själv via appen. Kvinnorna å andra sidan var lite piggare på att dela selfies, då hela 77% av de kvinnliga registrerade medlemmarna i gymnasieåldern gärna tar bilder på sig själva.

En av de yngsta publikerna…

Snapchat har blivit extremt populärt på väldigt kort tid – främst hos den yngre målgruppen. Hela 71% av alla medlemmar är nämligen under 34 år gamla. 47% av alla användare är mellan 18-24 år.

Från 3 miljarder till 50 miljarder…

År 2014 hade Snapchat ett värde på cirka tre miljarder dollar. Ett år senare, det vill säga år 2015, hade företagets värde istället stigit till 50 miljarder dollar. Hur värdet ser ut för i år är inte redovisat ännu, men jag tror då inte att det går någon nöd på ägarna.

Allra vanligast för kvinnor…

Snapchat har främst lyckats med att locka till sig den kvinnliga målgruppen, då nästan 70% av alla användare är kvinnor.

Allra populärast i Irland…

Snapchat används som flitigast i Irland, där hela 63% av alla medlemmar använder appen under en daglig basis.


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
2
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win