Välj en sida

När man tänker på energidryck associerar man lätt till Red Bull. Kanske inte heller så konstigt med tanke på deras stora marknadsandel de har. Red Bulls uppkomst kommer från Thailand, där österrikiske Dietrich Mateschitz fick idén från snarlika thailändska drycken Krating Daeng (som betyder ”Red Bull på thailändska), där tanken främst var att effektivisera industriarbetare och chaufförer. Drycken kom senare att lanseras i Österrike och Europa. Tio år efter lanseringen nådde den även USA och är idag världens mest sålda energidryck. Om du inte har tappat intresset i läsandet av Red Bull ännu följer ytterligare tio fakta och intressanta saker om drycken i fråga.

Inte längesedan det var bannlyst i Tyskland…

År 2009 bannlyste Tyskland temporärt Red Bull. Anledningen var att spår av kokain hade funnits i drycken, som kommit med i samband med att kokainblad blandas i (precis som i Coca-Cola). Red Bull granskade påståendet och förklarade att cirka 100 000 liter Red Bull skulle behövas dricka för att få ut någon effekt av kokainspåren. Bannlysningen varade inte så länge.

Inte illa pinkat, Red Bull…

Bara under år 2013 sålde Red Bull globalt 5 387 miljarder dricker. Det innebär en total försäljning på över 40 miljarder hittills.

Slog igenom på nattklubbar…

Grundaren av Red Bull, Dietrich Mateschitz ville skapa en kultur runt sitt flaggskepp. Därför erbjöd han college-ungdomar pengar om de festade med drycken på märkliga platser. Trenden eskalerade och nu finner du Red Bull i princip överallt på nattklubbar och pubar.

Kan vara farligt i stora mängder…

Det har också rapporterats över hela världen att Red Bull kan vara ohälsosamt, speciellt vid hög konsumtion. I fjol dog en 16-årig kvinna när hon var på semester i Mexiko och drack energidrycken. Dessutom har bland annat en kvinna rapporterats ha blivit blind efter att ha tryckt i sig 28 styck (!) Red Bull.

Uppenbarligen kan man inte få vingar…

År 2013 blev energidryckjätten stämda i USA för falsk marknadsföring, då de i reklamfilmer hävdade att man kunde flyga efter att ha druckit Red Bull (precis som deras slogan säger: ”Red Bull ger dig vingar”). Red Bull gick med på en förlikning i rätten, vilket innebär att alla konsumenter kan kräva tillbaka 10 dollar, eller handla Red Bull-varor motsvarande 15 dollar.

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

10 fakta du antagligen inte visste om Mshop

Sexleksaker, sexiga underkläder och allt som egentligen hör till inom sänghalmens fyra väggar blir allt mer och mer populärt. Idag är det en miljardindustri, framförallt i västvärlden. I många asiatiska länder är det än i dag förbjudet att sälja sexleksaker. Men vi...

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

10 fakta du antagligen inte visste om hamburgare

Hamburgare må vara en av de mest sålda färdiga maträtterna i världen, där bland annat McDonalds, Burger King och Max med flera figurerar som givna leverantörer. Men inget går väl hem mer än en hemmagjord hamburgare med grönsaker, mängdvis med ost och ett eget tillagat...