Välj en sida

Unga mer angelägna att köra rattfulla…

Den grupp som är mest angelägna om att köra rattfulla är mellan 21-24 år gamla, då de står för cirka 35% av alla alkoholrelaterade olyckor (statistiken kan dock skilja sig lite idag, då den är från år 2009).

[/et_pb_text]

Är sällan en engångstelse…

Enligt studier har den som åker fast rattfull kört påverkad cirka 80 gånger i snitt tidigare, utan att ha åkt fast.

Vanligare för män…

Män är inblandade i princip det dubbla fall av alkoholrelaterade olyckor jämfört med vad en kvinna är.

Grundaren av MADD lämnade…

Mothers Against Drunk Driving” (MADD), en av de mest högljudda politiska aktionsgrupper verkande mot rattfylleri, bildades 1980 i Irving, Texas, genom Candace Lightner. Hon startade gruppen efter att sin tonåriga dotter dödades av en rattfyllerist, men lämnade senare organisationen när hon kände att hennes fokus har skiftat från att förhindra rattfylleri till att förebygga alkoholkonsumtionen i allmänhet.

En välkomnande lagstiftning

Enligt en studie kan användandet av mobiltelefoner under körning vara lika farligt som att köra berusad. Detta kan få förarna att missa trafiksignaler och reagerar långsammare på trafiken. Detta kan förklara den nya lagstiftningen i Sverige om att köra bil och prata i telefon samtidigt.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om motorcyklar

10 fakta du antagligen inte visste om motorcyklar

Det finns de entusiaster som kan allt om motorcyklar. Märken, modeller, vilket år de producerades, hur länge. De finns också de som kan skruva ner en motorcykel till molekyler och sedan få ihop den igen. Sen finns det såna som jag, som knappt ser skillnad på en...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078