Välj en sida

Omsätter enorma summor

Disneys största kassako är utan tvekan deras nöjesfält. Uppskattningsvis tjänar de cirka det dubbla på deras nöjesfält runt om i världen än vad de gör på deras faktiska huvudsyssla – filmerna.

Sexochdalbana

Sydkorea finns ett nöjesfält med sex som tema, vid namn Love Land. Parken har cirka 140 skulpturer som representerar människor i olika sexuella positioner.

Flintstones har gått i graven

Under 1970-talet fanns det hela sex nöjesparker, bara i USA, som hade någon form av Flintstones-tema. I dag, eller år 2015 rättare sagt, finns det bara en enda kvar, kallad Bedrock City, som var till salu med ett utgångspris på två miljoner dollar.

Först med egen valuta

Legoland i FloridaUSA, var den första nöjesparken i världen som införde en egen valuta – Legoland Dollars. I dag har flera nöjesparker runt om i världen hoppat på samma spår.

Kort sagt

Kina har en nöjespark med ett dvärgtema som heter ”Kingdom of the Little People”. Där är över 100 kinesiska dvärgar sysselsatta och underhåller besökarna med sång och dans.

10 fakta du antagligen inte visste om nätbrottslighet

10 fakta du antagligen inte visste om nätbrottslighet

Nätbrottslighet, databrott, IT-brottslighet eller cyberbrott är ett sätt att bryta mot lagen genom att använda internet, till exempel att stjäla någons lösenord eller att skicka ut falsk information genom att tränga sig in i någon annans datornätverk. Många olikartade...

10 fakta du antagligen inte visste om bedrägerier

10 fakta du antagligen inte visste om bedrägerier

Bedrägeri är beteckningen på ett förfarande då någon avsiktligt vilseleder annan att företa eller underlåta något till skada för den som bedras och ofta till vinning för bedragaren. De flesta rättssystem erkänner bedrägeri som ett brott. Den exakta definitionen...