Välj en sida

Drack färglös cola för att inte uppröra Stalin…

En sovjetisk marskalk beställde en färglös Coca-Cola som skulle likna vodka för att han blev så betuttad i smaken under 40-talet. Varför den var färglös och liknade vodka berodde på att han inte ville göra Joseph Stalin upprörd med sin amerikanska dryck.

[/et_pb_text]

Garanterade alla amerikanska soldater gratis dryck…

Under andra världskriget offentliggjorde Coca-Colas ägare att de skulle göra allt i sin makt för att se till att varje amerikan i en uniform ska få en flaska med Coca-Cola tilldelad till sig, oavsett var han befinner sig och vad det kommer att kosta bolaget.

Ville växla priset beroende på väder…

På 90-talet försökte dryckesföretaget att genomföra ett ”rörande pris” på sina produkter. Tanken var att priset på drycken i dryckesautomaterna skulle regleras automatiskt efter hur temperaturen var utomhus. Däremot var det aldrig något som juridiskt gick igenom.

Vägrade köpa Pepsi

Mellan 1922 och 1933 fick Coca-Cola erbjudandet tre gånger om att förvärva Pepsi Cola. Coca-Cola tackade nej samtliga gånger och idag är företagen vardera största konkurrent.

Reklambild fick stor kritik…

För ett par år sedan var företaget tvungna att avbryta en reklamkampanj för 200 000 dollar. Anledningen? Grafikern bakom bilden hade skojat till det hela med att gömma en bild i bakgrunden där en kvinna utför oralsex på en man.

10 fakta du antagligen inte visste om korv

10 fakta du antagligen inte visste om korv

Korv avser vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött och som tillverkas i avlång form. De finns i alla möjliga olika längder, tjocklekar och typer av kött. Korv fungerar alltid som huvudrätt, tilltugg eller smörgåspålägg, och kan vara såväl ett billigt...

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

10 fakta du antagligen inte visste om Tesla

Tesla - eller Tesla, Inc. som det heter - är ett amerikanskt bil- och energiföretag med verksamhet inom elbilar och komponenter till elektriska drivlinor samt solceller och batterier för hemmabruk. Företaget fick sitt namn efter den berömda fysikern och uppfinnaren...

[/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]