Välj en sida

Drack färglös cola för att inte uppröra Stalin

En sovjetisk marskalk beställde en färglös Coca-Cola som skulle likna vodka för att han blev så betuttad i smaken under 40-talet. Varför den var färglös och liknade vodka berodde på att han inte ville göra Joseph Stalin upprörd med sin amerikanska dryck. Kapsylen var även beklädd med en sovjetisk stjärna.

Garanterade alla amerikanska soldater gratis dryck

Under andra världskriget offentliggjorde Coca-Colas ägare att de skulle göra allt i sin makt för att se till att varje amerikan i en uniform ska få en flaska med Coca-Cola tilldelad till sig, oavsett var han befinner sig och vad det kommer att kosta bolaget.

Ville växla priset beroende på väder

På 90-talet försökte dryckesföretaget att genomföra ett ”rörande pris” på sina produkter. Tanken var att priset på drycken i dryckesautomaterna skulle regleras automatiskt efter hur temperaturen var utomhus. Däremot var det aldrig något som juridiskt gick igenom.

Vägrade köpa Pepsi

Mellan 1922 och 1933 fick Coca-Cola erbjudandet tre gånger om att förvärva Pepsi Cola. Coca-Cola tackade nej samtliga gånger och idag är företagen vardera största konkurrent.

Reklambild fick stor kritik

För ett par år sedan var företaget tvungna att avbryta en reklamkampanj för 200 000 dollar. Anledningen? Grafikern bakom bilden hade skojat till det hela med att gömma en bild i bakgrunden där en kvinna utför oralsex på en man.

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

10 fakta du antagligen inte visste om Serneke

Serneke Group AB är en byggkoncern med verksamhetsområde i Sverige. År 2002 grundades SEFA Bygg och konsult AB, namnet ändrades senare efter utökning till SEFA AB och ännu senare till det nuvarande – Serneke Group AB. VD och grundare är Ola Serneke, som föddes i...

10 fakta du antagligen inte visste om M&M´s

10 fakta du antagligen inte visste om M&M´s

M&M´s är en sorts chokladkonfektyr som i sitt originalutförande består av mjölkchoklad med ett skal (dragé) av sockerkaramell. M&M´s tillverkas i färgerna röd, gul, blå, grön, orange och brun – med undantag för kampanjer eller de extra färger som går att...

10 fakta du antagligen inte visste om Playboy

10 fakta du antagligen inte visste om Playboy

Playboy grundades år 1953 av Hugh Hefner, och innehåller seriösa artiklar och skönlitteratur, men även erotiska bilder på bland annat månadens playmate. Playboys storhetstid kan sägas ha varit sent 1950-tal till tidigt 1970-tal. Under denna tid var dels konkurrensen...