Den guldfärgade brandposten…

En enda brandpost i San Francisco överlevde en massiv jordbävning under år 1906 och kunde därmed understödja brandmän för att rädda distriktet Mission. Till minne av händelsen som ägde rum har brandposten sedan år 1906 stått målad i en guldfärg.

Från spiraltrappa till stång…

Nu för tiden har de flesta brandstationer i USA en stång som brandmännen glider ner på. Men innan dess hade samtliga brandstationer istället en spiraltrappa ner. Anledningen till att det var just en spiraltrappa berodde på att hästarna – som på den tiden körde brandutrustningen – hade lärt sig att gå upp för de raka trapporna.

Ett påkostat projekt…

Under andra världskriget skickade Japan över 9 000 brandballonger mot Nordamerika. Hela 1 000 av dem lyckades ta sig till sin destination och dödade totalt sex amerikaner.

Samtliga dog av brandröken…

Den 19 augusti år 1980 började ett saudiarabiskt flygplan att fatta eld kort efter starten. Planet lyckades dock att ta sig ner på marken oskadd, men när brandpersonalen kom fram till planet och öppnade dörrarna hade redan samtliga 301 passagerare avlidit av brandröken.

Fångar får rycka ut vid behov

Kalifornien, USA, är en ofta drabbad delstat när det kommer till framförallt skogsbränder. När brandpersonalen inte räcker till får fängslade män hjälpa till med släckningsarbetet.

10 fakta du antagligen inte visste om botox

10 fakta du antagligen inte visste om botox

Botox blir ett allt vanligare skönhetsingrepp världen över, framförallt i västvärlden. Idag tillhör injektioner av toxinet det absolut populäraste och vanligaste skönhetsingreppet hos både kvinnor och män. Men hur mycket vet du om giftet som sprutas in i dina muskler?...

10 fakta du antagligen inte visste om syre

10 fakta du antagligen inte visste om syre

Syre eller oxygen är ett grundämne med tecknet O och atomnummer 8 – vilket du självklart redan har lärt dig i skolan. Syre är vid standardtryck och -temperatur (STP) en gas, syrgas, O2, som förekommer i atmosfären i en halt av cirka 21 volymprocent. Med detta sagt...