Välkommen till 1918…

I Frankrike finns fortfarande ett pojkrum från en fransk soldat orört sedan 1918

Hjältemod hos djur…

En duva räddade livet på 194 man genom att leverera ett meddelande – med ett förlorat öga och ben, och skjuten rakt genom bröstet. Hjältemod även bland djur.

Kunde aldrig mer hamna i REM-sömn…

Under första världskriget blev en ungersk soldat skjuten i huvudet, vilket resulterade i att han inte kunde komma i djupsömn för resten av livet. Det sägs att han levde ett fullt och sömnlöst liv till sin död.

Många män miste livet…

Efter första världskrigets slut hade Tyskland förlorat så många män, att det var tre gånger fler kvinnor än män i landet. Snacka om att männen kunde välja och vraka när de skulle ut och leta fruar.

Kämpade utan medborgarskap

Cirka 13 000 amerikanska soldater slogs för USA – trots att dessa tusentals människor saknade amerikanskt medborgarskap.

Skonade Hitler…

Under första världskriget räddade en brittisk soldat på en skadad tysk soldat genom att låta bli att skjuta honom – den mannen visade sig att vara Adolf Hitler. En bok finns utgiven om denna händelse.

10 fakta du antagligen inte visste om Nikola Tesla

10 fakta du antagligen inte visste om Nikola Tesla

Nikola Tesla föddes den 10 juli 1856 i Smiljan i Kejsardömet Österrike (i nuvarande Kroatien) och dog den 7 januari 1943 i New York. Han var en serbisk-amerikansk uppfinnare och maskin- och elektroingenjör. Tesla var en av de mest betydelsefulla bidragsgivarna vad...

10 fakta du antagligen inte visste om Dracula

10 fakta du antagligen inte visste om Dracula

Det går aldrig att förneka att Dracula en gång i tiden faktiskt har funnits i verkligheten. Då kanske mer känd som Vlad III (eller "Vlad the Impaler"). Man vet inte exakt när Vlad III föddes, men gissningar lutar mest mot 1431. Hans död vet man dock med säkerhet, som...

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

Kinesiska muren är en serie militära försvarsmurar i norra Kina byggda i omgångar under flera olika dynastier från 300-talet f.Kr. fram till första delen av 1600-talet. De idag existerande delarna av muren har en total längd på ungefär 6 000 km som tillsammans med...