Giraffen, ett väldigt fascinerande djur minst sagt. Den trivs bäst på afrikanska savanner men ibland syns den även till i mer öppna skogsområden. Giraffer har även ett väldigt kraftigt hjärta som kan pumpa ut hela 60 liter blod per minut. Om man jämför detta med människans fem liter per minut så har vi inte så mycket att säga till om. Här kommer tio fakta om djurrikets långa farbror!

Högst i världen…

En fullvuxen giraffhane kan bli ända upp till 5,5 meter lång, vilket gör den till det högsta levande landdjuret i hela världen.

Dricker sällan vatten…

En giraff behöver sällan dricka vatten mer än en gång varannan dag på grund av allt vatten som kommer ifrån växterna de äter. Dem kan till och med överleva längre utan vatten än en kamel!

Simkuddar…?

Det finns ingen människa som har sett en giraff simma. Med detta sagt drar vi alltså slutsatsen att de inte kan simma över huvud taget. 

Powernap, någon…?

Giraffer behöver endast sova mellan fem minuter till två timmar per dygn, det gör dem till ett av de däggdjur som behöver minst sömn på hela jorden. En bild på en sovande giraff finner du precis nedanför.

Det förklarar den långa halsen…

Fullvuxna giraffers tungor kan bli över en halv meter långa!