1
1 poäng

Många har företag, en del lyckas bra, en del lyckas lite sämre. Andra lyckas lite för bra och skapar ett varumärke som blir känt över hela världen. Här är tio fakta som du bör känna till om några av världens storföretag!

Wal-Mart…

Den amerikanska motsvarigheten till Ullareds GekåsWal-Mart, omsätter i snitt 1,8 miljarder dollar – varje timma!

Starbucks…

Det ligger faktiskt en tanke bakom kaffekedjan Starbucks runda bord. Anledningen till att de är runda är för att ensamsittande kaffesörplare ska känna sig mindre ensamma.

IKEA…

Ungefär var tionde europé sover gott om nätterna i en IKEA-säng. Likaså sägs det att cirka 10% av alla barn födda i Europa blev till i just en IKEA-säng.

Marvel Comics…

Serietidningsbolaget Marvel Comics, som bland annat ligger bakom Spider-Man, Thor, Gröna Lantern med många fler, ägde en gång i tiden rättigheterna till ordet ”zombie”.

Coca-Cola…

Drygt 94% av världens befolkning är bekant med Coca-Colas logotyp. Det är bara två länder i världen som inte säljer deras produkter; Kuba och Nordkorea.

Taco Bell…

Den amerikanska snabbmatskedjan Taco Bell, som är inspirerad av mexikansk mat, floppade totalt i Mexiko. Detta för att mexikanerna blev förvirrade av den amerikaniserade maten.

Google…

Från första början hette Google egentligen BackRub. Vi håller väl alla med om att Google klingar lite bättre ändå, va?

Amazon…

Alla anställda på Amazon måste arbeta på kundtjänstavdelningen en dag om året för att lättare förstå kunderna och kundtjänstarbetarnas jobb, oavsett vad din befattning är. Även den verkställande direktören gör detta.

Victoria’s Secret…

Victoria’s Secret är den mest följda återförsäljaren på Instagram. Gissningsvis av både modeintresserade och perversa män.

Rubiks Kub…

Rubiks Kub är den bäst säljande produkten genom tiderna. iPhone ligger tätt efter på en andra plats. Vad hade du valt?

Facebook…

En genomsnittlig smarttelefonanvändare kollar sin Facebook hela 14 gånger per dygn. Och detta gäller bara via sin mobiltelefon!


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
1
interesting
wtf wtf
1
wtf
fun fun
0
fun
geeky geeky
1
geeky
love love
0
love
lol lol
0
lol
omg omg
0
omg
win win
0
win