Tidigare har det rapporterats i media om både män och kvinnor med dåliga hjärtan som får hjärtstillestånd under deras mest heligaste stunder. Här följer tio fakta som kan vara roligt att känna till om människor som haft en minst lika stor otur när det kommer till brottning i sängkammaren.

Påven som dog med sin synd…

Påven Johannes XII dog den 14 maj år 964. Enligt skrifter drabbades han av en stroke samtidigt som han hade samlag med en kvinna vid namn Stefanetti. Det är inte helt på det klara om han avled under sexet eller när de blev påkomna av Stefanettis make och därför blev ihjälslagen. Ganska okristet för att vara en påve ändå, va?

Samlag eller lunginflammation – åsikterna går isär…

Lord Palmerston, en av Storbritanniens tidigare premiärminister, dog 1865 efter en tids sjukdom; källor är oense om de omedelbara omständigheterna kring hans död. Det ryktas att sex på ett biljardbord med en piga blev hans död, men detta påstående är ganska omtvistad, medan andra källor uppger att han dog av lunginflammation.

Bästa möjliga sätt att dö på…?

Félix Faure, Frankrikes president mellan 1895-1899, dog samtidigt som han fick oralsex från sin älskarinna, Marguerite Steinheil. Dödsorsaken blev dock dokumenterad officiellt som en hjärnblödning för att bevara hans rykte.

Skrev om sexuell etik – levde i motsats…

Kardinalen Jean Daniélou (på bilden nedanför), som gjort sig känd genom att skriva mycket om sexuell etik, dog 1974 på en bordell i Paris vid sjuttio års ålder. Även officiella källor påstår att han ofta betalade prostituerade för sexuella tjänster.

New York Magazine skojade till det…

Nelson Rockefeller, tidigare vice president för USA och arvtagare till Rockefeller-familjens förmögenhet, dog 1979 av en hjärtattack vid 70 års ålder. Det ryktas om att han dog i sviterna av en orgasm under ett samlag med sin assistent, Megan Marshack. De ovanliga och kanske lite komiska omständigheterna kring hans död var New York Magazine inte sena med att kommentera: ”Nelson trodde att han skulle komma, men han försvann”.

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

10 fakta du antagligen inte visste om kidnappning

Ordet kidnappning - även kallat människorov - kommer från engelskans kid "barn" och nap (variantform av nab) "stjäla", "norpa", "nappa". Straffrättsligt i Sverige rubriceras kidnappning som människorov eller, beroende på omständigheterna, olaga frihetsberövande eller...

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

10 fakta du antagligen inte visste om ditt öronvax

Öronvax är som bekant de gul- eller brunaktiga, klibbiga och "mysiga" avsöndringar i örat på människan och många andra däggdjur. Öronvaxet tjänstgör huvudsakligen för att hålla huden i örat mjuk och fuktig, men även för att fånga upp och stoppa främmande föremål som...