10 fakta du antagligen inte visste om vegetarianism06The China Study” är en bok som baserades på en tjugoårig studie som jämförde dödligheten hos köttätare och vegetarianer. Enligt boken var invånare i länder som åt mer kött mer benägna att ha högre dödlighet av ”västerländska sjukdomar”, medan de länder som åt mer växtnäring var friskare.

07

Oturligt nog för vegetarianer är vitamin B12 en av de få näringsämnen som kommer endast från animaliska källor. Forskning har visat att en brist på vitamin B12 kan leda till benskörhet.

vegetarianism3
08Tvärtemot vad många tror, har många studier visat att vegetarianer har endast något lägre proteinintag än de som äter kött. Samma studier bekräftar att vegetarisk kost ger tillräckligt med protein om de innehåller en mängd olika vegetabiliska källor.

09

Benjamin Franklin var en av de första och mest kända amerikanska vegetarianen, och han var den som introducerade tofu till landet under 1770-talet. Dessvärre för det vegetariska samhället blev han på senare år åter igen köttätare.

vegetarianism4
010En brittisk studie har påvisat att vegetariska män ses som mindre manliga och macho än de som äter kött, även i ögonen hos vegetariska kvinnor. Dr Steven Heine, på University of British Columbia, berättade för magasinet ”Appetite Journal” att kött och män alltid har gått hand i hand.

Läs även
lchffokus
10 fakta du antagligen inte visste om LCHF

Föregående sida
PostViewCount - end of article

Relaterade artiklar