”En friterad kackerlacka, tack”…

En populär delikatess i bland annat Kina, Thailand och andra asiatiska länder är friterade kackerlackor. Mums! Eller…?

Värre än Hitler…

Det uppskattas att Djingis Khan dödade omkring 40 000 000 människor i Asien och även Europa. Detta var cirka 11% av jordens hela befolkning under sin tid.

Kontinenten med flest miljonärer…

Under år 2010 hade de asiatiska länderna totalt över 3 300 000 dollarmiljonärer, något under Nordamerika med 3 400 000 dollarmiljonärer. I dag har Asien dock gått om Amerika när det kommer till antalet miljonärer.

Grattis till Asien…!

Totalt sju av världens tio mest tätbefolkade städer finns i Asien. Dessa är Shanghai, Peking, Istanbul, Karachi, Bombay, Guangzhou och Delhi. Likaså återfinns nio av de tio högsta byggnaderna i världen i just Asien.

Totalt sju av världens tio mest tätbefolkade städer finns i Asien. Dessa är Shanghai, Peking, Istanbul, Karachi, Bombay, Guangzhou och Delhi. Likaså återfinns nio av de tio högsta byggnaderna i världen i just Asien.

Världens näst högsta genomsnittsålder

Japan har den näst äldsta befolkningen i världen med en genomsnittsålder på 44,6 år. Över 50 000 människor bosatta i Japan är över 100 år gamla. Det är endast Marocko som har en äldre genomsnittsålder än Japan.

Två länder utgör en tredjedel av befolkningen

Kina och Indien utgör tillsammans totalt en tredjedel av världens befolkning, med en sammanlagd befolkningsmängd på cirka 2,65 miljarder människor.

10 fakta du antagligen inte visste om Göteborg

10 fakta du antagligen inte visste om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största tätort, efter Stockholm, och Nordens femte största med omkring 550 000 invånare i tätorten och 980 000 invånare i Storgöteborg. Staden Göteborg lades till grund på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier år...

10 fakta du antagligen inte visste om Filippinerna

10 fakta du antagligen inte visste om Filippinerna

Filippinerna, eller rättare sagt Republiken Filippinerna, är ett land i Sydostasien i västra Stilla havet. I norr över Luzonsundet ligger Taiwan. Västerut över Sydkinesiska sjön ligger Vietnam. Suluhavet i sydväst ligger mellan Filippinerna och ön Borneo och i söder...

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

Diktaturen Nordkorea har varit självständigt sedan 1948, men än idag har landets självständighet inte blivit erkänt av varken Japan eller Sydkorea. Landet i fråga är också det enda som styrs av en ledare som inte längre är vid livet (Kim Il-Sung (landets grundare)). I...