1
1 delning, 1 poäng

Förspel kallas de förberedande handlingar som parterna utför med varandra innan ett regelrätt samlag. Ett förspel kan exempelvis innehålla kramar, kyssar, smekningar/massage, sexuellt upphetsande ord, striptease, sexuella rollspel, onani och oralsex. Det kan vara ett sätt för parterna att slappna av alternativt tända till inför samlaget, men även ett sätt att förlänga sexakten. Somliga älskar det, andra tycker att det är mindre viktigt. Här är i alla fall tio fakta som du bör känna till om förspel!

Förspel i regel viktigare för kvinnan än mannen…

En färsk australisk studie har påvisat att de flesta kvinnor blir mer upphetsade av tanken på förspelet än själva sexet i själv. Och enligt tidningen Shape Magazine vill kvinnor att förspel ska vara i snitt i 19 minuter, medan män bara vill ägna cirka 11 minuter till förspelet. Uppskattningsvis pågår ett förspel i snitt under 13 minuter.

USA har fler lagar om sex än hela Europas länder tillsammans…

USA har mer regler och lagar kring förspel och sex än vad alla Europas länder har tillsammans. Visserligen är många av lagarna inte något vidare aktiva, utan har till största del bara ”hängt med” i uppdateringarna av lagböckerna. Exempelvis är sexleksaker förbjudet i staten Alabama. Att flirta med någon i San AntonioTexas, bryter också mot den skrivna lagen. I staten Indiana får inte oralsex utföras. Och inte nog med detta; du får heller inte sova naken i Minnesota.

Kyssar är det bästa sättet att få igång varandra…

Det finns en ultrakänslig kant runt läpparna som kallas kallas buckala-nerven. Detta område är extremt känsligt för beröring. Kliniska sexologer påstår att detta är ett särskilt erogent område när det kommer till förspel hos både män och kvinnor.

Förspel kan skapa mer njutning…

Förspel kan göra sex mer bekvämt. När en kvinna blir upphetsad drar musklerna faktiskt upp en bit in i livmodern, vilket ger mer utrymme i slidan. Denna process kallas för ett ”vaginalt tält”. Så glöm inte förspelet – för bägges skull!

Ilioinguinalanerven är känsligast i hela kroppen…

En av de mest kraftfulla och känsligaste nerverna vi har i kroppen är på toppen av det inre låret där ilioinguinalanerven ligger. Eftersom den är oerhört känslig, räcker det ofta med att röra den under ett förspelet för att indirekt stimulera könsorganen.

Kan man nerverna så kan man sin partner…

Läkare har noterat att om du rör vid sidan av bålen från botten av bröstkorgen till höfterna, stimuleras en kraftfull nerv som reflexmässigt orsakar bäckenbottenmuskulaturen att dra ihop sig hos både män och kvinnor – som i sin tur bidrar till ökad upphetsning.

Majoriteten av män gillar inte hårt sminkade kvinnor…

I en undersökning gjord på 40 000 män, konstaterade hela 90% av de svarande att de fann det som allra sexigast när en kvinna tar sexuellt initiativ. Nästan 75% var också överens om att en kvinna är som mest oattraktiv när hon bär för mycket smink.

Förspel handlar om så mycket mer än beröring…

Förspel handlar inte bara om kroppen eller det fysiska sexuella. En person kan skapa en mer sensuell upplevelse genom att arrangera och dekorera sitt hem eller lägenhet med sensuella färgerblommorljus och även musik.

Det är mest i västvärlden vi kyssar varandra när vi har förspel…

Kyssar är en av de mest grundläggande former av förspel i västvärlden, Men det kan också vara ovanligt eller helt frånvarande i andra kulturer. I en undersökning av 190 kulturer var det bara 21 av dessa som rapporterades att kyssar på munnen var ok.

Förspel kan jämföras med stretchning…

Enligt magasinet Men’s Health är förspel till sex vad stretching är för ett träningspass: ”lätt att hoppa över, men en förutsättning för ett bra resultat”. Så med andra ord; hoppa inte över förspelet, för du hoppar väl inte för stretchingen innan du tränar?


Tyckte du detta var intressant? Dela artikeln med dina vänner!

1
1 delning, 1 poäng

Vad är din reaktion?

interesting interesting
0
interesting
wtf wtf
0
wtf
fun fun
1
fun
geeky geeky
0
geeky
love love
2
love
lol lol
0
lol
omg omg
1
omg
win win
0
win