Välj en sida

”Mamma! Jag är hungrig!”…

Man kan tro att vodkan har sitt ursprung från Ryssland, men så är faktiskt inte fallet. Det är nämligen Polen – som också är en gigantisk vodkaexportör – som står för den första vodkan. Redan runt 700-talet började polackerna att brygga vodka.

[/et_pb_text]

Pinsam artikel för stor redaktionschef…

Redaktionschefen för Huffington Post i Kanada trodde inte på vandringssägen om att dränka en tampong i vodka och stoppa upp den i rumpan för att bli påverkad. Hon ville motbevisa det hela och stoppade därför in en vodkadränkt tampong – men det visade sig att hon hade missförstått allt och tryckt in tampongen i fel hål. Pinsamt?

Lustig tradition i Tjeckien…

Under påskafton har det blivit en tradition i Tjeckien att män ska smiska till ogifta kvinnor på stjärten. Som ”tack för hjälpen” får de en shot av vodka av kvinnans fader.

Märklig byteshandel…

Drycken Sprite introducerades från första början som en utspädesdryck för vodka och whiskey. Dock blev drycken så populär, att den började att säljas även utan vodkan och whiskeyn.

Märklig byteshandel…

Världens kanske märkligaste byteshandel två länder emellan: år 1990 bytte de två regeringarna, USA och RysslandPepsi mot vodka och krigsfartyg. Ja, det är faktiskt sant.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om ecstasy

10 fakta du antagligen inte visste om ecstasy

Ecstasy – även känt som MDMA – är ett centralstimulerande narkotikapreparat. Drogen är ett centralstimulerande amfetaminpreparat, och räknas som empatogen, vilket innebär att det påverkar sinnestillståndet snarare än varseblivningen. Förhoppningsvis är det inget som...

10 fakta du antagligen inte visste om baksmälla

10 fakta du antagligen inte visste om baksmälla

Bakfylla, baksmälla, bakrus, är ett fysiskt och psykiskt tillstånd som följer efter berusning på etanol eller annat berusningsmedel. Men det visste du säkerligen redan, och har med stor sannolikhet redan upptäckt alkoholens baksida. Med detta sagt bjuder vi nu på...

[/et_pb_section]