Välj en sida

Light-produkter en stor koffeinbov

Läskedrycker i Light-versioner har betydligt mer koffein än deras vanliga versioner. Coca-Cola Light har till exempel 30% mer koffein än vanlig Coca-Cola.

Druckit kaffe? Gå och lägg dig då

Det kan låta som en myt, men brittiska forskare kom år 1996 fram till att den bästa tiden att ta en kort tupplur är strax efter att du har intagit någon koffeinhaltig dryck. Detta gav bäst resultat av tuppluren.

Hårda åldersgränser i Litauen

Litauen måste du vara 18 år eller äldre för att köpa drycker med mer än 150 milligram koffein per liter. Kaffe innehåller cirka 40 milligram per 100 gram.

Hjälpligt mot ADHD

Koffein, som är en centralstimulerande drog, har faktiskt visat sig lugna människor diagnostiserade med ADHD och hjälpa dem att koncentrera sig bättre.

Väldigt beroendeframkallande

Det tar bara 18 dagar att bygga en fullständig tolerans för en given daglig dos av koffein. Så om du har huvudvärk innan du har fått i dig ditt morgonkaffe är det inte så konstigt.

10 fakta du antagligen inte visste om heroin

10 fakta du antagligen inte visste om heroin

Heroin eller diacetylmorfin är ett narkotikaklassat preparat som kemiskt är besläktat med, och utvinns av, morfin. Till skillnad från morfin har heroin en högre fettlöslighet, vilket gör att heroinmolekylen (diacetylmorfin) snabbare passerar blod-hjärnbarriären och...

10 fakta du antagligen inte visste om champagne

10 fakta du antagligen inte visste om champagne

Champagne framställs enligt den så kallade "champagnemetoden", méthode champenoise eller méthode traditionelle genom att man först framställer ett vanligt basvin. Därefter buteljeras vinet, tillsammans med en jästtillsats, så att en andra jäsning startar i flaskorna....