Välj en sida

Kan minska risken för sjukdomar…

Det finns allt fler vetenskapliga bevis för att ett måttligt och regelbundet vindrickande kan minska risken för hjärtsjukdomar, Alzheimers, stroke och även sjukdomar i tandköttet.

[/et_pb_text]

USA en stor exportör…

Kalifornien, USA, är världens fjärde största vinproducent, efter Frankrike, Italien och Spanien.

Så blir du världens bästa vinprovare…!

När du provsmakar viner, håll vinet i munnen för en stund eller två för att sedan antingen svälja det eller, företrädesvis, spotta ut det, vanligen i en spottkopp . Ett riktigt gott vin kommer att ha en lång eftersmak, medan ett sämre vin kommer att ha en kort eftersmak. Grattis, nu är även du en vinprovare av högsta kaliber!

Skörd under regnperiod sätter sina spår…

Vin som har en vattnig smak har med största sannolikhet blivit till när vindruvorna plockats under en regnperiod.

Börja med mjukt, avsluta med hårdare

Av tradition ska man först servera lättare viner och sedan successivt öka till lite tyngre viner under en måltid. Dessutom bör vitt vin serveras före rött, yngre vin före äldre och torrt vin innan sött.

Så ska du hålla ett vinglas

Det finns faktiskt ett rätt och ett fel sätt att hålla i ett vinglas. Vinglas bör alltid hållas i ”stammen” av glaset, eftersom värmen från din han annars kommer att höja temperaturen på vinet. I de lite finare sällskapen samlas dessutom fingeravtryck på glasen om du håller det fel, vilket anses ofint.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

Oavsett hur du föredrar din mat – genom kokning, förvällning, ångkokning, stekning, bakning, fritering eller rökning – så är det onekligen en väsentlig del av människans vardag. Somliga är duktiga på det, andra är lite mer som jag är köket; totalt värdelösa. Och då...

10 fakta du antagligen inte visste om kryddor

10 fakta du antagligen inte visste om kryddor

Kryddor består traditionellt sett av ätliga växter som tillsätts i mat på grund av sin smak, arom och färg. Det absolut vanligaste att använda till matlagning är bordssalt, men eftersom det tillhör mineralsalt (natriumklorid) räknas det inte in till familjen kryddor....

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

Kentucky Fried Chicken – kanske mer känt som KFC – är en snabbmatskedja med sina rötter i USA, som också har etablerat sig i flertalet andra länder – bland annat Sverige. KFC:s säljer främst friterad kyckling, och det välbekanta ansikte som du kan finna på dess...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078